Musorujsag
Élő Eredmények

F2: Pourchaire uralta az időmérőt

F2: Pourchaire uralta az időmérőt

Boxutca
Óriási, hét tizedmásodperces előnnyel Théo Pourchaire nyerte a Forma–2-esek idei első időmérőjét. A franciát az újonc csapattárs, Victor Martins követte, harmadikként pedig Richard Verschoor zárt, kinek hátránya már kilenc tized volt.

A pénteki programot az F2-esek kvalifikációja zárta Bahreinben, ami az előzetesen favoritnak kikáltott Théo Pourchaire sikerét hozta. A Sauber akadémistája roppant dominánsan kezdte az évet: hét tizeddel futott gyorsabb kört, mint a második helyen végző csapattárs.

Pourchaire az időmérő elejétől kezdve roppant magabiztosan autózott, és több olyan kört is futott, amihez a riválisok nem tudtak közel kerülni.

Legközelebb az Alpine védence, Victor Martins került, aki tehát meggyőző időmérős teljesítménnyel kezdte F2-es pályafutását azt követően, hogy tavaly szoros csatában, máig vitatott végjáték után megnyerte a Forma–3-as bajnoki címet.

Az ART kettősét a hazai csapathoz, vagyis a Van Amersfoort Racinghez igazoló Richard Verschoor követte. A holland a leggyorsabb kört teljesítő Pourchaire-től kilenc tizedet kapott, az időmérő után pedig közösségi oldalán szinte azonnal feltette a kérdést francia riválisának: Théo, te mit ettél vacsorára? (Azóta a válasz is megérkezett: bolognait!)

Másodpercen belül Martins és Verschoor mellett csak Dennis Hauger és Frederik Vesti végzett még Pourchaire-hez képest; a Red Bull norvég védence negyedik lett, a Mercedes dán juniorja ötödik.

Az F2-ben most debütáló Kush Maini hatodikként zárt a Campossal, eredménye pedig nemcsak azért megsüvegelendő, mert újoncként verekedte be magát a legjobb tíz közé, hanem azért is, mert jobb kört futott, mint rutinos csapattársa, Ralph Boschung, aki az elmúlt évek egyik legjobb időmérős versenyzője volt. Ő most tizedik lett.

A legjobb tízbe Ayumu Iwasa, Arthur Leclerc és Roman Stanek került még be. Ami a holnapi sprint rajtrácsát illeti, a szabályok értelmében Boschung vághat majd neki elsőként az év első versenyének (M4 Sport, 14:10), mellőle pedig az újonc Stanek rajtolhat.

Borítókép: Théo Pourchaire (Kép: Théo Pourchaire/Twiter)

További tartalmak