Musorujsag
Élő Eredmények

Bahreini Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

Bahreini Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

M4 Sport
A címvédő, Max Verstappen szerezte meg az első pole pozíciót a 2023-as szezonban, csapattársa, Sergio Pérez pedig biztosította a teljes első sort a Red Bull számára. A harmadik leggyorsabb kört Charles Leclerc futotta, aki a véghajrában már nem gurult pályára, így ugrotta át őt a bikások mexikói versenyzője. Nézzük, hogyan nyilatkoztak ők hárman!

Max Verstappen (Red Bull) – 1. rajthely

„Nehezen indult a hétvége, tegnap nem igazán találtam a ritmust, de szerencsére az időmérőn mindent sikerült összerakni. Nagyon boldog vagyok! A csapat miatt is nagyon ennek. Tavaly erős évünk volt, és most is nagyon jó az autó. Sergio is itt van mellettem, ami csodálatos. Izgatottan várom a futamot. Mindenki jobban ismeri most már az új autókoncepciót, és bár kicsit lelassították a gépeket, gyorsabbak vagyunk. Az év során pedig egyre gyorsabb lesz mindenki, de ez a szép a Forma–1-ben. Pozitív meglepetés a pole, mert szenvedtünk az edzéseken. A futamokon általában erősebbek vagyunk, szóval ez most mindenképpen pozitív.”

Sergio Pérez (Red Bull) – 2. rajthely

„Nagyon szoros időmérő volt! Nem is emlékszem, ennyire szoros időmérős csatára. A Q2 is szoros volt. Kicsik voltak a különbségek, bármi lehetett volna. Mindent beleadtam, de nem voltam teljesen elégedett az autó egyensúlyával. Egy tizedet mindig lehet találni, minden körben. De a rajtpozíció erős a csapat számára. Sokkal inkább készültünk a versenytávra, szóval az autó inkább vasárnap működik jobban. Tudtuk, hogy kompromisszumokat kell kötni az időmérő miatt, ezért most nem is volt ideális a kvalifikáció. De remélem, holnap előjönnek az erősségeink és jó futamot teljesíthetünk.”

Charles Leclerc (Ferrari) – 3. rajthely

„Nem volt probléma az autóval (az időmérő végén). Harcban voltunk a pole pozícióért, ami kellemes meglepetés volt, mert erre nem számítottunk a tesztek és a szabadedzések után. Úgy érzem, nehéz helyzetben vagyunk, nem találjunk a tempót, de végül összeállt a kör az időmérőn. Azt persze szem előtt kell tartani, hogy versenytempóban rosszabbul állunk, mint a Red Bull, de azért jobb a harmadik helyről rajtolni. Szorosabb a mezőny, mint hittük, és remélem, a futamon is az lesz. Az Aston Martin és a Mercedes is gyors volt, mi pedig közelebb zártunk, mint hittük. Ez jó jel a jövőre nézve, és a Forma–1-nek is jót tesz, mert sokkal izgalmasabb. Várom a következő futamokat. Versenytempóban hátrányban lehetünk, de az új gumi segíthet. Nem tudom persze, mennyit változhat a kép, de reméljük, jó irányba haladunk.”

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak