Musorujsag
Élő Eredmények

Ezért áldozta fel tudatosan Leclerc utolsó körét és a pole-esélyt a Ferrari

Ezért áldozta fel tudatosan Leclerc utolsó körét és a pole-esélyt a Ferrari

Sky Sports, F1
Harcban volt a pole pozícióért Charles Leclerc a Red Bull-lal, de a Q3 utolsó perceiben meg sem próbált újabb gyorskört futni. Nem műszaki hiba, taktikázás állt a háttérben.

Még bő két perc volt hátra a Bahreini Nagydíj időmérő edzéséből, amikor Charles Leclerc váratlanul kiszállt a Ferrarijából. Ezzel azt is elfogadta, hogy a Red Bull legyőzi őt. A monacói bő egy tizedmásodperces hátránnyal a második helyen állt ekkor Max Verstappen mögött, és úgy tűnt, nyitott a küzdelem közöttük az elsőségért, ezért kézenfekvő lett volna, ha a „feladása” okát valamiféle műszaki probléma jelentette volna. De nem az jelentette.

Leclerc a leintés után elárulta, egyszerűen spórolni akartak a gumikkal a vasárnapi versenyre. „Nem, nem volt probléma. Harcban voltunk a pole-ért, ami kellemes meglepetés volt, hogy őszinte legyek. A tesztek után nem számítottam erre, és a szabadedzések után sem, amik eléggé problémásak voltak. Sikerült megtalálnunk az időmérős tempót, és ez nagyszerű.”

„Ennek ellenére gondolnunk kell arra, hogy a versenyen úgy fest, hátrányban vagyunk a Red Bullhoz képest. Szerintem jobb helyzet, hogy a harmadik helyről rajtolunk és van egy új gumink, mint hogy az első helyről rajtolunk régi gumival”

– magyarázta Leclerc.

Hozzátette, meggyőződése, hogy a második körén ő is tudott volna javítani, ahogyan a Red Bull-osok is. „Nem tudom, hogy meglehetett volna-e a pole vagy sem, de az biztos, hogy közel lett volna.”

Leclerc-t így végül Sergio Pérez is megelőzte, és a harmadik rajthely jutott neki vasárnapra.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Ami a gumitaktikát illeti, Leclerc ezzel nem előnybe került, csupán annyit ért el, hogy nem került hátrányba a Red Bullhoz képest. A bikások tudniillik eggyel kevesebb kört teljesítettek a Q2-ben, így nekik is sikerült megspórolniuk egy szett lágy keveréket.

A vörösök mindenekelőtt azért ennyire óvatosak, mert mind a teszteken, mind a szabadedzéseken gyengébb volt a versenytempójuk, mint egyes riválisoké. A gumikopás terén egyértelműen elmaradtak a Red Bulltól, de az Aston Martintól is, miközben a Mercedes is közel volt hozzájuk. Leclerc szerint innen nézve indokolt volt lemondaniuk a plusz körről.

„Realistának kell lennünk. Ezek a fickók és az Aston Martin is igazán gyorsnak tűnnek a versenyen. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Q3-ban inkább elbukunk egy-két pozíciót az új gumiért. Ezzel jobbak a lehetőségeink, és meggyőződésem, hogy ez a helyes választás. De majd holnap meglátjuk

– magyarázta a ferraris.

Kiemelte, őket is meglepte, hogy ennyire jól teljesítettek szombaton. „Sokkal közelebb vagyunk, mint vártuk, és ez jó jel a jövő szempontjából. A Forma–1-et csak izgalmasabbá teszi. Várom már a hátralévő versenyeket. Úgy tűnik, kicsit még gyengélkedünk jelenleg. Az új gumi segíteni fog nekünk holnap, de azt nem tudom, hogy mennyit változtat a képen. Mindenesetre legalább jó irányba indultunk el.”

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak