Musorujsag
Élő Eredmények

Bahreini Nagydíj – rajtrács

Bahreini Nagydíj – rajtrács

Boxutca

Úgy folytatta a Red Bull, ahogy a múlt évben abbahagyta: első rajtsorral. A szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjhoz hasonlóan az évnyitó Bahreini Nagydíjon is kettős győzelmet arattak az időmérő edzésen. 2013 óta ez az első egymást követő duplázásuk. A sorrend egyezik a múlt évivel: Max Verstappen pályafutása 21. pole pozícióját szerezte, Sergio Pérez pedig most először rajtol a legjobb háromból Bahreinben. Ezen a pályán a Red Bull egyébként még sosem bérelte ki a teljes első rajtsort.

És ha már első alkalmak: Verstappen az első bahreini győzelmére tör vasárnap. Ez az a helyszín, ahol a legtöbbet versenyzett úgy, hogy nyernie még nem sikerült. Kilenc nyeretlen futam után a tizediket végre behúzná a sivatagi pályán.

A második sor felállása ugyancsak Abu-Dzabit idézi: Charles Leclerc és Carlos Sainz tette vörössé. A monacói tavaly a pole-ból nyert Bahreinben. Rossz ómen számára, hogy nyernie még sosem sikerült az első sornál hátrébbról. Ugyanakkor az is igaz, hogy Bahreinben eddig minden győztes az első két sorból került ki.

Fotó: XPB

A tavalyi dupla Q1-es kiesés után idén dupla Q3-ba kerüléssel nyitotta az évet az Aston Martin. Fernando Alonso 5. helye a csapat (ezen a néven) legjobb helyezése a tavalyi austini verseny óta. Akkor rajtbüntetések is kellettek hozzá. Az ötödik hely önerőből legutóbb 2021-ben Spában volt az övék, Sebastian Vettel révén. Alsono a hibridérában még sosem indult ilyen jó helyről Bahreinben.

A Mercedesnek a 6-7. rajtkocka jutott. George Russell tavaly is innen indult ezen a pályán. Lewis Hamiltonnak a mostani a pályafutása legrosszabb bahreini rajtpozíciója, ráadásul 2018 óta ez az első alkalom, hogy a csapattársától vereséget szenvedett itt az időmérőn.

A pozitív oldalon Lance Stroll bahreini karriercsúcsot döntött a 8. helyezésével, Nico Hülkenberg top 10-es eredménnyel indította újra pályafutását.

Fotó: XPB

A negatív oldalon a McLaren sorozatban második évében maradt le a Q3-ról Bahreinben, Oscar Piastri pedig ugyanabból a 18. pozícióból rajtol, mint elődje, Daniel Ricciardo tavaly.

Valtteri Bottasnak megszakadt a tíz versenyes top 6-os bahreini sorozata; Pierre Gasly pedig három egymást követő Q3-as bahreini szereplés után most még a Q1-ből sem menekült, és az utolsó helyről vág neki első alpine-os futamának.

Az évnyitó Bahreini Nagydíj magyar idő szerint 16 órakor rajtol, az M4 Sport közvetítése 15 órakor a versenyzőparádéval veszi kezdetét. Innen várja a mezőny az év első versenyének rajtját!

Bahreini Nagydíj – rajtrács:

1.
1. sor Max Verstappen
2.
Sergio Pérez
3.
2. sor Charles Leclerc
4.
Carlos Sainz
5.
3. sor Fernando Alonso
6.
George Russell
7.
4. sor Lewis Hamilton
8.
Lance Stroll
9.
5. sor Esteban Ocon
10.
Nico Hülkenberg
11.
6. sor Lando Norris
12.
Valtteri Bottas
13.
7. sor Csou Kuan-jü
14.
Cunoda Juki
15.
8. sor Alexander Albon
16.
Logan Sargeant
17.
9. sor Kevin Magnussen
18.
Oscar Piastri
19.
10. sor Nyck de Vries
20.
Pierre Gasly

 

Borítókép: Fotó: F1

További tartalmak