Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly – a belvárosból a pontzónába!

Gasly – a belvárosból a pontzónába!

F1 TV
Remek futammal vágott vissza a felejthető időmérő után az Alpine versenyzője, Pierre Gasly, aki a mezőny legvégéről (saját szavaival élve Szahír belvárosából) indulva egészen a kilencedik helyig zárkózott, vagyis összejött neki a pontszerzés.

Amennyiben nem szerepel meglepően jól Fernando Alonso és az Aston Martin, Pierre Gasly lehetett volna a Bahreini Nagydíj egyik főszereplője és sztárja, a francia ugyanis remek versenyt teljesített azt követően, hogy az időmérőn messze elmaradt csapattársától és a várakozásoktól is. A szombati gyengélkedéssel kapcsolatban ő maga is arról beszélt, nincsenek válaszai annak okára…

De már akkor megjegyezte, bízik abban, hogy vasárnap visszavághat, sőt akár pontot is szerezhet, az Alpine versenytempója ugyanis biztató volt a szabadedzéseken. Megjegyzése akkor kissé ambiciózusnak tűnhetett, végül azonban rácáfolt a kétkedőkre.

Miközben a szombaton jobban teljesítő csapattárs, Esteban Ocon visszaesett és három büntetést is kapott, ő tizenegy pozíciót javítva verekedte be magát a legjobb tíz közé. „Tudtam, hogy a szahíri belvárosból indulva izgalmas futam lesz” – nyilatkozta az F1 TV-nek. „Nyugodtnak kellett maradnom. Tudtam, hogy a versenytempónk, és mivel az időmérő nem sikerült, most kellett javítanom.”

Alexander Albon és Pierre Gasly csatája (Fotó: XPB)

„Az időmérő után nagyon dühös voltam. Reggel aztán roppant koncentrált voltam, végig a pontszerzés volt a célom. A csapat remekül kezdett, a versenytempónk remek volt, és nagyon fontos, hogy már az első versenyen pontot szereztünk az Alpine-nal” – tette hozzá.

„Néhányszor ravasznak kellett lennem, mert beragadtam egy-egy DRS-vonatba, a kivezető körökön pedig nagyon keményen kellett nyomnom a gázt. Amikor ki tudtam aknázni az autó teljesítményét, oda kellett tennem és végre kellett hajtanom pár fontos manővert. Boldog vagyok, mert láttam és éreztem, hogy van potenciál az autónkban. A végén közel kerültem Valtterihez (Bottas) is. Tudjuk, hogy ha kijavítjuk, ami nem működött, akkor harcolhatunk a pontokért” – emelte ki.

A szombati gyengélkedés kapcsán a versenyt követően kiemelte, bízik benne, és úgy érzi, egyszeri esetről van szó, és legközelebb az időmérőn is odatehetik majd magukat. „Kár volt a szombatért, de ez is csak azt mutatja, hogy annyira szoros a középmezőny, hogy egy hibának keservesen megfizetjük az árát. Ez egyszeri eset volt. Javítottuk, és legközelebb a megfelelő pozícióból indulhatunk” – mondta.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak