Musorujsag
Élő Eredmények

Norris szerint a McLaren nem keseredhet el

Norris szerint a McLaren nem keseredhet el

Autosport
Noha a McLaren látszólag katasztrofálisan kezdte a 2023-as szezont, a csapat versenyzője, Lando Norris arról beszélt, az alakulatnak nincs oka a szomorkodásra, hiszen akár a pontszerzés is összejöhetett volna.

Annak ellenére, hogy a tesztidőszak a vártnál gyengébb volt és több problémát is hozott, valamint az időmérő sem sikerült túl acélosan, a McLaren rutinosabb versenyzője, Lando Norris bízott benne, hogy vasárnap beverekedheti magát a legjobb tíz közé. A futam azonban katasztrofálisan alakult a csapat számára: mindkét autó esetében műszaki hibák léptek fel.

Norris egy motorprobléma miatt végül összesen hatszor állt ki a boxba, márkatársa, a pályafutása első F1-es versenyét teljesítő Oscar Piastri pedig egy elektromos hibának köszönhetően mindössze néhány kört teljesített, mielőtt kiesett.

Bár elsőre ez katasztrofális kezdésnek tűnik, Norris szerint a McLaren nem keseredhet el, hiszen a hibák nélkül viszonylag eredményes futamot is teljesíthetett volna. A leintés után kiemelte, fontosnak is érzi, hogy fenntartsa csapattársai motivációját. „Ez nagyon fontos. Igazából ez is a munkám része. Azt hiszem, most inkább, mint eddig valaha” – nyilatkozta az Autosportnak.

Lando Norris egyik kiállása Bahreinben (Fotó: XPB)

„De nincs is okunk arra, hogy lehangoltak legyünk. A lényeg az, hogy pontokat kellett volna szereznünk, ez volt a célunk, egy olyan autóval, amiről tudtuk, hogy nem túl versenyképes. Tisztában vagyunk ezzel, és ha megoldjuk a gondokat, akkor rendben leszünk” – tette hozzá.

Az, hogy volt esélyük a pontszerzésre, Norris szerint reményt adhat a következő futamokra nézve, Azerbajdzsánban pedig a tervek szerint jön az évad első komoly fejlesztési csomagja. „Tudtuk, hogy 10 körönként ki kell majd állni, szóval azzal is tisztában voltunk, hogy ebből a versenyből hamar ki fogunk szállni. Ennek ellenére a lehető legtovább benn akartunk maradni.”

„A múltban sikerült a pontszerzés Szaúd-Arábiában, és most itt is összejöhetett volna. Remélhetőleg a következő versenyen is lesz esélyünk erre. Optimisták vagyunk és hiszünk abban, hogy sikerülni fog, ez pedig még optimistábbá tesz minket. Keményen fogunk próbálkozni” – emelte ki.

A folytatással kapcsolatban elmondta, bár egyelőre nem akar jóslatokba bocsátkozni, bízik benne, hogy a szaúdi pálya jobban fekszik majd autójuknak. „Őszintén, nem tudom (jobbak lehetünk-e). De egy kicsit jobbnak kell lennie. Alacsony sebességnél sokat küzdöttünk. És Szaúd-Arábiában kevesebb ilyen van. Most ezt mondom, de általában tévedek. Szóval, ennek az ellenkezője is lehet. Nem volt ez olyan rossz, mint amire mindenki számított a futam előtt. Pontokat kellett volna szereznünk. Ilyen egyszerű. Legközelebb is erre fogunk törekedni” – zárta gondolatát.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak