Musorujsag
Élő Eredmények

Häkkinen szerint Norris egy szinten van Verstappennel

Häkkinen szerint Norris egy szinten van Verstappennel

Unibet International
A korábbi kétszeres világbajnok, Mika Häkkinen komoly dicsérettel illette a McLaren fiatal versenyzőjét, Lando Norrist, aki véleménye szerint jelenleg egy szinten van a címvédővel, Max Verstappennel.

A McLaren versenyzője 2019-es debütálása óta évről évre jobb formával tud előállni, eredményeit látva pedig egyre többen érzik úgy, hogy amennyiben győzelemre esélyes autót kap, ő is ott lehet azok között a pilóták között, akik a világbajnoki címért harcolhatnak. Igaz, egyelőre ettől úgy tűnik messze áll, csapata ugyanis 2023-ban sem tudott előrelépni.

Ennek ellenére folyamatosan kapja a dicséreteket és az elismerő megjegyzéseket. Legutóbb az 1998-as és az 1999-es szezon bajnoka, Mika Häkkinen dicsérte őt, mondván, teljesítménye alapján már most a legjobb, legígéretesebb fiatalok közé sorolja.

„Lando egy nagyon gyors versenyző, szép eredményeket ért el, vagyis inkább úgy mondom, folyamatosan meggyőző eredményeket szállít” – nyilatkozta az Unibet Internationalnek. „Az, hogy szupertehetséges, nem kérdés. Ugyanazon a szinten van, mint (Charles) Leclerc, (Max) Verstappen és (Carlos) Sainz. Tempó tekintetében is nagyon magas szinten van.”

Mika Häkkinen (Fotó: XPB)

Häkkinen volt csapatával (mindkét bajnoki címét a McLarennel nyerte) kapcsolatban megjegyezte, bár 2023-mal kapcsolatban neki is alacsonyak az elvárásai, néhány év múlva láthatóvá válhat annak a munkának az eredménye, amit a háttérben végeznek.

„Nem hiszem, hogy a McLarennel kapcsolatban idén olyan magasak lennének az elvárások. Ugyanakkor a csapat is tisztában van vele, hogy világszínvonalú technológiai óriások vannak a partnereik és a szponzoraik között. Komoly támogatás áll mögöttük, de tudják, hogy egyelőre még nem tartanak ott, ahol tartani akarnak” – jegyezte meg.

Az eredményekhez még kell néhány év. Hosszabb távra terveznek, és jó partnereik vannak. Lehetséges, hogy már idén látunk tőlük néhány jó eredményt, de szerintem az igazi teljesítményt csak évek múlva látjuk majd” – zárta gondolatát.

Max Verstappen (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak