Musorujsag
Élő Eredmények

Ralf Schumacher: A Ferrari későn zárkózna fel, az Aston Martin nem esélyes

Ralf Schumacher: A Ferrari későn zárkózna fel, az Aston Martin nem esélyes

Formel1
A korábbi többszörös futamgyőztes, Ralf Schumacher tart tőle, hogy unalmas szezon vár a Forma–1 szurkolóira, hiszen a Ferrari, ha utol is éri a Red Bullt, a lemaradása addigra már nagy lesz, az Aston Martint pedig még nem tartja komoly kihívónak.

Tökéletesen indult a címvédésre hajtó Red Bull-istálló 2023-as szezonja: a csapat Bahreinben kettős győzelmet aratott, ami pedig ennél is biztatóbb lehet számára az az előny, amit az ellenfelekkel szemben ki tudott autózni. A Ferrari ráadásul egy műszaki hiba miatt máris elkönyvelhet egy nullázást a tavalyi rivális, Charles Leclerc oldalán.

Amennyiben nem éri utol a probléma, a monacói szerint akkor is a harmadik helyezés lett volna a maximum, amit megszerezhet. Ezt a pozíciót végül Fernando Alonso szerezte az óriási fejlődést produkáló Aston Martinnal, amit többen második erőnek kiáltottak ki.

A zöldek lemaradása viszont a nagy előrelépés ellenére is tetemes volt. Ezt látva a korábbi többszörös futamgyőztes, Ralf Schumacher megjegyezte, félő, hogy egy unalmas szezon áll előttünk. „Nem hiszem, hogy a Ferrari kihívó lehet” – nyilatkozta a Formel1-nek. „Szerintem túl sokáig tart majd a felzárkózás. A Red Bull addigra messze kerülhet, persze, ha nem lesznek műszaki gondjaik.”

Ralf Schumacher (Fotó: XPB)

„Szeretném, hogy ne így legyen, de attól tartok, hogy ez egy unalmas szezon lesz. A két egymással küzdő csapattárs körül fog forogni” – szavazott bizalmat Sergio Péreznek, aki az edzéseken ugyan közel volt a márkatárshoz, a versenyen rossz rajtja után azonnal hátrányba került.

Az Aston Martinnal kapcsolatban megjegyezte, bár a csapat fejlődése valóban látványos, egyelőre nem érzi, hogy egy bajnoki küzdelemnek komoly résztvevői tudnának lenni, hiszen egy viszonylag fiatal csapatról beszélünk, melynek sok tapasztalatot kell még gyűjtenie az élmezőnyben való versenyzésről, mielőtt riválisa lehet a jelenleg tökéletesen működő Red Bullnak.

Biztosra veszem, hogy lesznek futamok, melyeken nem tudják kihozni a maximumot a gumikból. Nem felejthetjük el, hogy ez még mindig egy viszonylag új csapat. Alonso sem tud bármit megtenni ezzel az autóval. Egy rutinos Red Bull ellen kell harcolniuk. A Red Bull a Mercedesszel folytatott csatával nőtt fel. Az Aston Martinra még vár egy ilyen folyamat. Azt vettem észre, hogy Alonso a futam végén kevesebb üzemanyaggal nagyon erős volt. Szóval a potenciál adott” – mondta.

Fernando Alonso (Fotó: Aston Martin)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak