Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappennek nem esik nehezére az egyik legjobbként elismerni Hamiltont

Verstappennek nem esik nehezére az egyik legjobbként elismerni Hamiltont

Crash, Racing News 365, Daily Mail
Udvarias riválisok. Nem tudja elképzelni Lewis Hamilton Max Verstappenről, hogy elkényelmesedjen a sikerektől. A hollandnak eközben nem esik nehezére minden idők egyik legjobbjaként elismerni a hétszeres világbajnokot.

Korai még következtetni, de az idei első verseny után úgy fest, Max Verstappennek és a Red Bullnak minden esélye meglehet arra, hogy 2022 után újra megvédje a címét. A tavalyi dominancia után a holland a Bahreini Nagydíjat is fölényesen nyerte meg, így van alapja az újabb esetleges Red Bull-korszakról szóló találgatásoknak.

Az egyoldalúság lehet unalmas a külső szemlélő számára, de a siker is lehet altató hatású az elérőjére. Ennek kapcsán a 2014 és 2020 között a Mercedesszel hat bajnoki címet szerző Lewis Hamiltont a szahíri hétvége előtt megkérdezték, lát-e esélyt arra, hogy Verstappen megelégedjen vagy elkényelmesedjen.

„Szerintem nagyon-nagyon magabiztos lesz. Elképesztő autót fejlesztettek tavaly, minden rekordot megdöntöttek, és nem gondolnám, hogy különösebben nyomták a végén, annyival előrébb voltak.”

„Nem hinném, hogy botlani fog. Ő egy világbajnok, és sosem kérdőjelezném meg az elhivatottságát vagy az összeszedettségét. Szerintem ugyanolyan fókuszált lesz, mint mindig, és a mi dolgunk, hogy elkapjuk”

– fogalmazott a hétszeres világbajnok.

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: XPB)

Eközben a szezon rajtja előtt Verstappent is kérdezték Hamiltonról, és ő is hasonlóan udvarias válasszal szolgált. A Mercedes év eleji gyengélkedése kapcsán elmondta: „Nem írnám le Lewist és a Mercedest. Más filozófiát követnek, és talán ez kicsivel több idő kell a rendbe tételéhez. Ezeknél az új autóknál nem tudhatod, melyik irány visz a legmesszebbre a fejlesztésben. Talán egy ponton mi megrekedünk, nem tudom. Talán az övékben sokkal több kiaknázatlan potenciál rejlik.”

Hozzátette, Hamilton korát sem érzi problémának. „Az F1-ben nem úgy megy, hogy a korral lassulsz egy kicsit. Fernando is bizonyítja, hogy határozottan lehet folytatni a csúcson.”

A sokat emlegetett kapcsolatukról pedig elmondta:

„Nem gondolnám, hogy nehéz kapcsolatom lenne vele. Egészen egyenes. Egyszerűen másokkal közelebbi barátságban állok. Azon is múlik, hogyan éled az életed, és ilyen szempontból talán nem hasonlítunk.”

„Természetesen nagy rivalizálás volt közöttünk 2021-ben, de végső soron nagyon tiszteljük egymást. Kétségkívül minden idők egyik legnagyobb versenyzője, és nem érzem szükségét, nem is célom cáfolni ezt” – fogalmazott a holland, hozzátéve, Hamilton következetesen teljesített a sikeres éveiben. „Kiemelkedett, amikor szükség volt rá, és ő jelentette a különbséget” – mondta.

Borítókép: Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak