Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas: A Mercedesnél nem engedték volna a márnafrizurát, itt önmagam lehetek

Bottas: A Mercedesnél nem engedték volna a márnafrizurát, itt önmagam lehetek

Motorsport-Total
Futamgyőzelmekre és dobogókra talán már nincs esélye, ám Valtteri Bottas mégis boldog a Mercedestől való távozása óta, mert úgy érzi, végre önmaga lehet.

A 2021-es szezonnal ért véget Valtteri Bottas és a Mercedes kapcsolata. A finn azóta az Alfa Romeót erősíti, és ez nemcsak a pályán elért eredményekben, de a pályán kívül is látványos változást hozott az életében. A többszörös futamgyőztes az elmúlt két évben amolyan mémhős, egy közkedvelt karakter lett. Hol a meztelen hátsóját villogtatja a Colorado-folyóban, hol a télen Ausztráliában vágatott „márnafrizurájával” és bajuszával henceg, ami mókás, mégis laza külsőt kölcsönöz az egykor a frissen borotvált jófiú szerepében tetszelgő finnek.

Bottas úgy véli, a Mercedestől való távozása lehetőséget jelentett számára önmaga kiteljesítéséhez. Szerinte hasonlóra volt csapatánál sosem lett volna módja.

„Most úgy érzem, hogy igazán az lehetek, aki vagyok. És igen, biztosan van is egy kis különbség. Úgy vélem, hogy az eltérő munkahelyeken egy kicsit eltérő a cégpolitika, hogy úgy mondjam. És bizonyos dolgokban talán egy kicsit jobban korlátoznak”

– mondta Bottas a Mercedesre utalva.

Érdekesség, hogy nem ő az első, aki a Mercedes szigorúbb sablonját emlegeti. Tavaly Lando Norris beszélt arról, hogy a Bottas helyét megkapó George Russell érezhető változáson ment keresztül, amióta a csillagosok alkalmazzák: kevésbé laza, hivatalosabb, kimértebb. Annak ellenére, hogy a csillagos márka mindig büszkén hangoztatta, hogy nem próbálja elfojtani versenyzőinek egyéniségét. Lewis Hamilton esetében például éppen abban látják a jó kapcsolatuk alapját, hogy a McLarennel ellentétben nem fojtották meg a britet a szabályaikkal és elvárásaikkal.

Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Bottasszal a jelek szerint más volt a helyzet, ám a versenyző kiemelte, az Alfánál látott átalakulása nem csak ennek köszönhető. „Idővel az ember öregebb lesz, és rájön, hogy bizonyos dolgokat nem szabad túl komolyan vennie, főleg nem önmagát” – mondta, elismerve, hogy most „egy kicsit boldogabbnak” érzi magát.

Megjegyezte, a márnafrizurája előző csapatánál talán létre sem jöhetett volna.

„El tudom képzelni, hogy nem engedték volna meg. Ez egy példa erre”

– fogalmazott.

Végül hozzátette, jelenlegi párjának, Tiffanny Cromwellnek is van szerepe abban, hogy más lett, mint korábban. „Ő ausztrál, és azt mondanám, szabad szellemű. Szívesen él a pillanatnak és tesz dolgokat, amik boldoggá teszik. Ez egyfajta mentalitás. Szóval igen, ennek is van szerepe. Végső soron ő az a személy, akivel együtt élek, és ennek mindig nagy hatása van. Ennek ellenére továbbra is próbál belőlem ausztrált faragni, és lépésről lépésre halad…” – mondta nevetve.

Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak