Musorujsag
Élő Eredmények

Stroll kivívta Brundle tiszteletét „hihetetlennel határos” teljesítményével

Stroll kivívta Brundle tiszteletét „hihetetlennel határos” teljesítményével

Sky Sports
A Sky Sports szakértőjeként dolgozó ex-versenyző, Martin Brundle komoly dicsérettel illette Lance Strollt, miután a kanadai pilóta sérült kézzel teljesítette a bahreini hétvégét, amit egy, helyzetéhez viszonyítva kiugróan jó eredménnyel zárt.

Az Aston Martin három nappal a bahreini tesztsorozat kezdete előtt jelentette be, hogy Stroll edzés közben kerékpáros balesetet szenvedett és „kisebb sérülései” miatt kihagyta a felkészülést. Néhány nappal később, a Bahreini Nagydíj szabadedzésein már részt vehetett, és bár nehezen indult a hétvégéje, a futamon végül hatodikként ért célba, miután George Russellt is maga mögé utasította.

A futam után kiderült, a csapat által kisebbnek nevezett sérülések egyáltalán nem voltak kicsik, Stroll ugyanis csuklótörést szenvedett, ami miatt műteni is kellett. Kevesebb, mint két héttel a bahreini futam rajtja előtt! Ilyen előzmények után lett hatodik a kanadai pilóta.

Látványos teljesítményéért természetesen számos dicséretet kapott: csapattársa, Fernando Alonso kijelentette, Stroll volt a hőse a bahreini futam napján. Komoly kijelentést tett a Sky Sports szakértőjeként dolgozó Martin Brundle is, aki nem titkolja a „hihetetlen” eredmény után Strollt többre tartja, mint F1-es pályafutása során bármikor.

„Amit Lance művelt, az egyértelműen kiemelkedő volt. A hihetetlen határát súrolta. Visszatérhetett a rajtrácsra, arról nem is beszélve, hogy az egyik gyári Mercedes előtt fejezte be a futamot” – kezdte a korábbi Forma–1-es versenyző.

Lance Stroll (Fotó: XPB)

„Nem akarom, hogy ez negatívan hangozzon a korábbi eredményeire nézve, de ezen a hétvégén masszívan feljebb lépett a ranglistámon azzal az elszántsággal, hogy annak ellenére autóba ült, hogy tűrnie kellett a csukó- és lábujjsérüléseket, melyek miatt ki kellett hagynia a teszteket is. Ez olyan hozzáállás, amit mindig örömmel látok” – emelte ki.

„Amikor ellentmondást nem tűrően maga mögé utasította George-ot, akkor azt feltételeztem, hogy fizikailag egészen egyszerűen el kell fogynia egy bizonyos ponton túl, de nem így történt! Megtartotta a hatodik helyezését” – tette hozzá.

Stroll futama kapcsán többen megemlítik, kevés választotta el attól, hogy hős helyett „főgonoszként” jellemezzék Bahrein után, kevésen múlott ugyanis, hogy nem lett komolyabb kimenetele a csapattárssal, Fernando Alonsóval történt első körös koccanásnak. Hogy a két autó megúszta sérülés nélkül, az Brundle szerint is nagy szerencse a csapat számára.

„Ijesztő, mennyire másképp alakulhatott volna az incidens a négyes kanyarnál. Könnyen végződhetett volna defekttel Fernando számára és törött első szárnnyal Lance számára. Nem tudom, hogy nem lyukadt ki annak a guminak az oldalfala. Nem tudom. Fernando kiszállt az autóból és azt mondta, Lance a hőse. Szerencsére nem kellett más szavakat használnia. A futam közben még mulatságos volt hallgatni, hogy rádión faggatózott, megbüntették-e azt, aki nekiment” – zárta gondolatát.

Fernando Alonso és Lance Stroll (Fotó: XPB)
Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak