Musorujsag
Élő Eredmények

„Verstappen a modern F1 Sennája”

„Verstappen a modern F1 Sennája”

As
Látja a hasonlóságot Ayrton Senna korábbi munkatársa a brazilok legendája és a harmadik világbajnoki címéért harcoló Max Verstappen között.

Álomszerűen indult a 2023-as szezon a címvédő Max Verstappen számára. A Bahreini Nagydíjat hatalmas fölénnyel megnyerő holland a bajnokság éllovasaként érkezik a hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíj helyszínére, miközben egyes ellenfelek máris elkönyvelték, hogy nagy valószínűséggel idén is megvédi a bajnoki címét.

Ha sikerülne neki, az F1 háromszoros világbajnokává válna, olyan nagyságok mellé lépve, mint Jack Brabham, Jackie Stewart, Niki Lauda, Nelson Piquet és Ayrton Senna. A McLarennel töltött 18 évében Sennával nagy sikereket elérő mexikói Jo Ramírez úgy érzi, Verstappen más szempontból is a brazilok legendájával emlegethető egy napon.

„A fickó nagyon jó. Ayrton Senna szerepébe lépett a modern F1-ben, és egy ilyen autóval, csapattal és Adrian Neweyval szinte megállíthatatlan”

– jelentette ki a McLaren korábbi csapatmenedzsere a spanyol As című lapnak.

Ramírez az első verseny tapasztalatai alapján úgy érzi, a Red Bull jelenlegi formájában nehezen legyőzhető. „Teljes mértékben. Hacsak nem éri utol őket technikai hiba vagy baleset, akkor az. Más galaxisban vannak, és most olyan pálya fog következni, ahol szárnyalni fognak. A fölényük láttán szóhoz sem fogunk jutni. Nagyon gyorsak a gyors kanyarokban, és sokkal jobbak lesznek a többieknél. Emellett Max és Checo csatájának köszönhetően csak tovább fognak fejlődni” – vélekedett.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

Honfitársa, Sergio Pérez szerinte nem pályázik nagy eséllyel Verstappen legyőzésére. „Checo is nagyon jó, de hiányzik nála az a gyilkos ösztön, ami Maxnál megvan.”

Hozzátette, az RB19-est elsősorban az aerodinamikája teszi kiemelkedővé, ugyanakkor maga a csapat is nagyon magas szinten működik. „A csapat nem hibázik, szinte minden téren tökéletes. A kerékcseréik csodálatosak. Az Aston Martin számára nehéz lesz elérni ezt a szintet” – mondta, majd megállapította, ő a zöld csapat erős kezdése ellenére a Ferrarit várja a Red Bull első számú üldözőjének. „Gyorsak, jó motorjuk van, de mindig megbízhatósági és stratégiai hibák lépnek fel. Valami mindig történik velük. Ha viszont megoldják ezeket, a Red Bull mögött lesznek. És a Mercedest sem szabad elfelejtenünk, noha most nem túl jók. A csapat struktúrája erős, minőségi versenyzőik vannak, és négy-öt verseny múlva őket is az élen fogjuk látni” – jósolta.

 

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak