Musorujsag
Élő Eredmények

Webber szerint Alonso még hosszabbíthat

Webber szerint Alonso még hosszabbíthat

Motorsport
A korábbi világbajnoki bronzérmes, Mark Webber úgy érzi, Fernando Alonso jelenleg érvényes szerződésének lejárat után is folytathatja királykategóriás pályafutását. Az ausztrál szerint egyáltalán nem lenne meglepő, ha a spanyol 44 évesen is ott lenne még a rajtrácson.

Az előző években is gyakran szóba került Fernando Alonso kora és Forma–1-es pályafutásának hossza, csapatának, az Aston Martinnak a formajavulását látva, melynek köszönhetően a zöldek – spanyol klasszisuk révén – dobogóval nyitották az évet, még nagyobb figyelem esik arra, milyen hosszú ideje részese már a királykategóriának a kétszeres bajnok.

És arra is, meddig tolhatja még ki karrierjét. Két évet papíron mindenképpen eltölt még az Aston Martinnál, 43 évesen is a mezőny tagja lehet tehát, sőt, korábbi riválisa, a vele az F1-es években jó kapcsolatot ápoló Mark Webber úgy véli, benne van a pályafutásában egy újabb hosszabbítás.

Mark Webber (Fotó: XPB)

„Ahogyan az ember idősödik, látható, hogy mindenki más és más módon érik be, és más és más prioritást választ magának” – nyilatkozta az ausztrál a Motorsport spanyol kiadásának. „Fernando már 20 éve ott van a Forma–1-es paddockban. Természetesen most más, mint akkor volt, amikor megérkezett a mezőnybe” – tette hozzá.

„Egyértelmű, hogy (ennyi idő alatt) változott, az ösztönei viszont megmaradtak és a versenyszelleme is. A tulajdonságai változatlanok, minden, ami őt jellemzi, még mindig ott van benne. Még mindig versengő és még mindig harcolni akar a többiekkel” – emelte ki.

„Roppant kitartó és önjutalmazó, ezek a tulajdonságok sosem fogják elhagyni Fernandót. Természetesen megvan a lehetősége arra, hogy annál a két évnél (ami a szerződésében áll) tovább maradjon. Sosem szabad kizárnunk azt, hogy Fernando 44 éves koráig is versenyezni fog” – zárta gondolatát a Jaguar, a Williams és a Red Bull korábbi versenyzője.

Fotó: XPB
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak