Musorujsag
Élő Eredmények

Norris elárulta, miről beszélnek az F1-es versenyzők a chatcsoportjukban

Norris elárulta, miről beszélnek az F1-es versenyzők a chatcsoportjukban

The Fast and the Curious
Sokszor emlegették már a versenyzők, de milyennek is képzeljük el a híres WhatsApp-csoportjukat? Lando Norris most beavatott pár részletbe.

Létezik egy chatcsoport, aminek vélhetően bármelyik F1-rajongó szívesen lenne a tagja. A közösségi oldalakon már jelentek meg elképzelt posztok, nem valós képernyőfotók arról, milyen diskurzust folytatnak (vagyis nem folytatnak) a Forma–1-es mezőny tagjai a közös WhatsApp-csoportjukban. De miről szólhatnak az ottani beszélgetések valójában?

Választ most Lando Norris adott erre, aki a The Fast and the Curious című podcast készítőjének nemcsak beszélt a csoportukról, de még mutatott is neki egy keveset belőle a mobilján.

Az interjúból kiderült, hogy a csoport neve nem túl fantáziadús: ’F1-es versenyzők beszélgetése’. A kép viszont már annál inkább: a kultfigurának számító 1976-os világbajnok James Hunt látható a csoport fotóján…

Norris végiggörgetve a párbeszédjüket, elárulta, a legutóbbi üzenetek leginkább arról szóltak, hogy boldog új évet kívántak egymásnak, George Russellnek viszont senki sem kívánt boldog születésnapot február közepén. Ugyanakkor hangsúlyozta, nem holmi csevegések zajlanak e platformon.

„Nem arról van szó, hogy mind barátok vagyunk, és csak beszélgetünk. Sokkal inkább olyasmikről beszélgetünk, amik segíthetnek nekünk, versenyzőknek. Szabályok, hogy hogyan képviseltessük magunkat”

– mondta Norris, utalva a versenyzők érdekvédelmi szervezetének, a GPDA-nek a munkájára, melynek elnöke Alexander Wurz.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Próbálunk együttműködni, előállunk különböző ötletekkel. Esteban, Csou, Alex… mindenki beszélget benne. Mémeket nem találok benne…” – mondta Norris.

A kérdésre, szoktak-e egymás között panaszkodni például olyan témákban, mint a pálya körüli nehéz parkolás, a McLaren versenyzője nevetve hozzátette: „Nem-nem! Csakis konstruktív kritikák vannak benne!”

Borítókép: Carlos Sainz, Lando Norris és Max Verstappen (Fotó: Batchelor / XPB Images)

További tartalmak