Musorujsag
Élő Eredmények

Új szerződést írtak alá: 2027-ig garantáltan lesz F1-es Osztrák Nagydíj

Új szerződést írtak alá: 2027-ig garantáltan lesz F1-es Osztrák Nagydíj

F1
Szerződést hosszabbított a Forma–1 a Red Bull által működtetett pályával, így 2027-ig garantált az Osztrák Nagydíj helye a bajnokságban.

Új megállapodást kötött a Forma–1 vezetősége az Osztrák Nagydíj szervezőivel: 4 évvel meghosszabbították az együttműködésüket, és ezzel 2027 végéig bebiztosították a futam helyét a sorozat programjában.

Az Osztrák Nagydíj egy 11 éves szünet után 2014-ben tért vissza a Forma–1-be, miután a Red Bull felvásárolta a korábban A1 Ring néven futó létesítményt és korszerűsítette azt. Az ottani verseny az elmúlt években igazi sikertörténet lett. A hegyek festői környezetet, a Red Bull a megfelelő keretprogramot, a szurkolók pedig a hangulatot biztosítják hozzá. Max Verstappen és a Red Bull sikeressé válása az utóbbi években igazi narancsködös holland fesztivállá alakította a Red Bull Ring eseményét, melynek a 2022-es szezonban 303 ezer nézője volt a hétvége során.

Az Osztrák Nagydíj eredeti szerződése az idei versennyel járt volna le. A hosszabbítás megfelelő módja a zsinórban rendezendő 10. nagydíjuk ünneplésének, mely a múlt évihez hasonlóan idén is sprintversenyes lebonyolítással zajlik majd június 30-a és július 2-a között.

Fotó: XPB

„Az Osztrák Nagydíjon tökéletes kombinációt alkot egy kihívást jelentő pálya a csúcstempójú versenyekkel és a szurkolóink számára csodálatos környezettel, így örömmel jelentem be, hogy 2027-ig biztosan minden évben visszatérünk a Red Bull Ringre az új megállapodásnak köszönhetően” – nyilatkozta Stefano Domenicali, az F1 elnöke.

„A spielbergi visszatérésünk tizedik évfordulóját ünnepeljük, így szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, akinek szerepe van ebben a szerződéshosszabbításban, különösképpen a Red Bullnak! Emellett szeretnék tisztelegni Dietrich Mateschitz előtt, aki szenvedélyt és elképzeléseket hozott a Forma–1-be, amivel biztosította, hogy ez az esemény folyamatos siker legyen, és hagy lelkesedést váltson ki a sportunk iránt Ausztriában és a világ minden táján.”

A pályát működtető cég, a Projekt Spielberg nevében Erich Wolf igazgató nyilatkozott. „Büszkék vagyunk a Forma–1-gyel ápolt különleges kapcsolatunkra, és nagyon boldogok vagyunk, hogy a motorsport elitosztályát további négy éven át fogadhatjuk a Red Bull Ringen. A szerződéshosszabbítás aláírásával a Forma–1 erősen elkötelezte magát Ausztria, Stájerország és a Murtali járás iránt.”

„Most, hogy a tizedik évébe lépett a kapcsolatunk a Forma–1-gyel, szeretnénk a sportág nagyszerű szurkolóival ünnepelni, és szeretnénk köszönetet mondani nekik a hűségükért és az általuk kreált nagyszerű hangulatért! Mindenkit meghívunk egy újabb nagyszerű versenyhétvégére 2023-ban Spielbergbe!” – fogalmazott Wolf.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak