Musorujsag
Élő Eredmények

De Vries beszélt Verstappennel, de nem a gyomorrontásról

De Vries beszélt Verstappennel, de nem a gyomorrontásról

RaceFans
Az Alpha Tauri újonca, Nyck de Vries váltott néhány szót honfitársával, Max Verstappennel a szaúdi versenypályáról, ami számára új lesz, a Red Bull versenyzője viszont már futamgyőzelmet is szerzett rajta.

A harmadik Szaúd-arábiai Nagydíjra készül a Forma–1 mezőnye, melynek legtöbb tagja mindkét korábbi megmérettetésen részt vett. Az újoncok természetesen kivételt képeznek ez alól, igaz, Oscar Piastri és Logan Sargeant is versenyzett már az utcai aszfaltcsíkon a Forma–2 ugyanis 2021-ben és 2022-ben is elkísérte a királykategóriát Dzsiddába.

Teljesen új élmény csak az Alpha Tauri újoncának, Nyck de Vriesnek lesz a pálya, neki ugyanis 2019-ben, aktuális bajnokként a szabályok értelmében el kellett hagynia az F2-t. Mielőtt pénteken megteszi az első köröket, a holland váltott néhány szót honfitársával a tempós pályáról.

Ezt akkor árulta el, amikor a csütörtöki sajtótájékoztatón megkérdezték, beszélt-e Max Verstappennel, mióta kiderült, hogy gyomorrontás miatt csak később érkezik a helyszínre. „Ma reggel váltottunk néhány üzenetet, de a 2021-es időmérős köre volt a téma. Szóval biztos vagyok benne, hogy rendben lesz” – válaszolt a holland.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

Amikor megkérdezték, miért került szóba a 2021-es időmérős kör (melynek végén Verstappen rontott, és ezzel bukta a rajtelsőséget), De Vries így felelt: „Egyszerűen csak úgy gondolom, hogy ez egy lenyűgöző kör volt.”

„Visszanéztem, és beszélgettünk róla. Viccelődött az utolsó kanyarral. De engem inkább az nyűgözött le, hogy, legalábbis kívülről nézve, mennyire agresszív volt, milyen keményen támadott” – folytatta, majd amikor megkérdezték, ő aggódik-e a pályahatárok miatt, megjegyezte, egyelőre ezt meghagyja a többieknek, mert neki a tanulás lesz a célja.

„Meghagyom másoknak ennek a területnek a felfedezését. Nekem szükségem lesz a pályaidőre. Fel fogom majd venni a ritmusom, mert főleg az ilyen pályákon lehet nagyot fejlődni. Az első edzést még viszonylag meleg körülmények között rendezik, és utána a pálya folyamatosan fejlődik. Szóval mindenképpen szükség lesz a pályaidőre itt” – zárta gondolatát.

Borítókép: Nyck de Vries (Fotó: XPB)

További tartalmak