Musorujsag
Élő Eredmények

Leclerc: A Ferrariról szóló pletykák kilencven százaléka megalapozatlan

Leclerc: A Ferrariról szóló pletykák kilencven százaléka megalapozatlan

The Race
Charles Leclerc-t is meglepte, mennyivel jobb a hangulat a Ferrarinál, mint amilyennek az olasz sajtó „90%-ban megalapozatlan” pletykái lefestik. Ismét az egységesség fontosságát hangsúlyozta.

Szinte felfalta az olasz sajtó a Ferrarit a rossz évkezdés után. Belső feszültségekről, az istállót elhagyó alkalmazottakról és egy frusztrált Charles Leclerc-ről cikkeztek, aki talán már azon gondolkodik, hogy melyik csapathoz mehetne, ha lejár a 2024 végéig szóló maranellói szerződése. Alapja persze van a találgatásoknak, hiszen Leclerc nemcsak kiesett az év első versenyén, de egy 10 rajthelyes büntetést is kap emiatt a másodikra, miközben a Ferrarit nemrég valóban elhagyta egy meghatározó embere, az autókoncepcióért felelős David Sanchez.

Mindezek után volt milyen kérdésekre felkészülnie Leclerc-nek a Szaúd-arábiai Nagydíj sajtónapja előtt.

„Nyilván én is láttam ezeket a pletykákat. Aztán visszatértem Maranellóba (a futamot követő bahreini gumitesztről, a szerk.), és elsőre úgy voltam vele: nem is tudom, hogyan fog reagálni erre a csapat. De aztán volt egy találkozónk, melyen az egész csapat részt vett, a Ferrari összes alkalmazottja, és igazán meglepődtem. Mindenki nagyon koncentrál, és mindenki pozitív, még mindig.”

„És ez nagyszerű. Mindannyiunknak egy irányba kell húznunk, ez a legfontosabb” – mesélte Leclerc a csapatnál uralkodó hangulatról.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Az egyik olasz lap arról is beszámolt, hogy hazatérése után Leclerc személyes találkozót kért a Ferrari elnökével, John Elkann-nal, akivel nemcsak a Ferrari helyzetéről, de a saját jövőjéről is egyeztethetett. „Ez egyáltalán nem igaz” – cáfolt rá a híresztelésre a monacói.

„Nagyon sok pletyka látott napvilágot a csapat körül, de ezeknek a kilencven százaléka teljességgel megalapozatlan volt.

Nem tudom, honnan jönnek ezek, és őszintén szólva nem is akarom az energiámat pazarolni annak kiderítésére, honnan erednek. Egyszerűen összpontosítanunk kell, és csak magunkkal szabad foglalkoznunk.”

„Ez még csak az első verseny volt a szezonból, és még mindig nagyon sok futam van hátra. Továbbra is harcolnunk kell, mint az őrült, hogy visszatérjünk az élre. Amikor a Ferrariról van szó, és a csapatnak nem úgy megy, ahogyan kellene, akkor sok a zaj, és ilyen dolgok keringenek a csapatról. De nekünk jól kell használnunk az energiánkat a csapaton belül, a helyes irányba kell húznunk, és erősebben kell visszavágnunk.”

„Úgy érzem, az elmúlt hetekben pontosan így történt, ezért nagyon várom, hogy visszatérjünk a pályára, elhallgattassuk ezeket a szóbeszédeket, és újra csak vezethessek.”

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Leclerc-hez hasonlóan a csapattárs Carlos Sainz is állítja, a Ferrarin belül teljesen más a hangulat, mint amilyennek azt a sajtó lefesti. „Ha megnézzük az elmúlt hetet és a sok pletykát, ami megjelent, úgy tűnhet, ez most nem egy nagyszerű hely pillanatnyilag. De elmondhatom, számunkra teljesen világos, hogy miben kell javulnunk, hogyan kell javítanunk és mik a célok rövid-, közép- és hosszú távon” – mondta a spanyol.

„Én egészen nyugodt vagyok, és látom, hogy az embereink elhivatottak, összeszedettek, és nagyon világos célok lebegnek a szemük előtt, beleértve magamat is.”

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak