Musorujsag
Élő Eredmények

További büntetések is fenyegethetik Leclerc-t a folytatásban

További büntetések is fenyegethetik Leclerc-t a folytatásban

Racefans, Motorsport Week
Büntetése miatt valami különlegessel rukkolna elő Charles Leclerc a hétvégén. Elismerte, a szezon során további büntetések is várhatnak rá.

A Bahreini Nagydíj vasárnapján a verseny előtt cserélnie kellett a Ferrarinak Charles Leclerc vezérlőelektronikáját és akkumulátorát. Végül előbbi egység újbóli meghibásodása miatt esett ki a futam 40. körében. Mivel ezen egységekből 2 példány használata engedélyezett a szezon során, a monacói a hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjon 10 rajthelyes büntetést fog kapni, hiszen a Ferrari már jelezte, az elektronikából már most szükségük lesz egy harmadik darabra.

Leclerc természetesen nem boldog, ám próbál motivációt meríteni a csapásokból. „Nos, ez van. Ez az év kezdete, nem ilyen kezdésre vágytam Bahreinben, de mit tehetnék most már?” – mondta a monacói csütörtökön Dzsiddában.

„Most arra kell fókuszálnunk, ami ránk vár. Arra, mit csinálhatnánk jobban a csapattal. Ezt a hétvégét lépéshátrányból kezdjük, de próbálunk valami különlegessel előrukkolni.”

„Szeretem a kihívást, amikor egy kis lépéshátrányból indulok, és próbálok valami különlegességgel előállni, visszatérni az élre, amilyen gyorsan csak lehet”

– bocsátotta előre a ferraris.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Frédéric Vasseur csapatfőnök szerdán azt mondta, megértették a múltkori műszaki problémát, és nem fogják visszatekerni a motorteljesítményüket miatta. Leclerc is hiszi, hogy sikerült megoldást találniuk, ám attól tart, a mostani hibák még az év későbbi szakaszában is fájni fognak neki, ugyanis nem hiszi, hogy az első két egysége még bevethető lesz.

„Két vezérlőelektronikai problémánk volt Bahreinben, ami azt jelenti, hogy büntetést kellett vállalnunk. Megértettük a problémákat, de ennek eredményeként most büntetést kapok, mert nem hinném, hogy az előzőek még bevethetők. Még nem jött a megerősítés, de szerintem nem azok”

– fogalmazott.

Mivel 22 versenyt egyetlen elektronikával teljesíteni nem tűnik reálisnak, Leclerc-nek jó eséllyel egy negyedik egységre is szüksége lesz. Annak bevetéséért már csak 5 rajthely járna.

A versenyző számára most persze az a legfontosabb, hogy többé ne járjon így. „A csapat azt mondta, megértették a problémát” – hangsúlyozta, hogy nem tart a hiba megismétlődésétől.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Ami a hétvégi „különleges” teljesítményt illeti, Leclerc-nek egy ütőképesebb autóra is szüksége lesz hozzá. Meggyőződése, hogy a szaúdi pálya jobban fog feküdni az SF-23-asuknak. „Szerintem papíron itt jobb lesz az autónk. De sosem tudhatjuk, hiszen a Red Bullnak is nagyon rugalmas autója van, és elég sokat változtathattak rajta Bahreinhez képest, így ők is lehetnek rendkívül versenyképesek itt.”

„A mi gyengénket Bahreinben nyilvánvalóan a versenytempó és a gumikopás jelentette. Ezen sokat dolgoztunk, és biztosra veszem, hogy előreléptünk Bahreinhez képest. Itt amúgy sem olyan nagy a probléma a gumikkal, mint Bahreinben volt. Ez segíthet nekünk.”

„Másfelől van egy tíz rajthelyes büntetésem, szóval egy kicsit nehezebb lesz. De mindent bele fogok adni, jól akarok rajtolni, és remélhetőleg a lehető leggyorsabban visszatérek az elejébe.”

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak