Musorujsag
Élő Eredmények

Albon szerint Vowles pont azt viszi a Williamshez, amire szükségük van

Albon szerint Vowles pont azt viszi a Williamshez, amire szükségük van

GPFans
A csapat thai versenyzője, Alexander Albon örül, hogy a Williams új csapatfőnöke, a hibridéra elején verhetetlen Mercedestől érkező James Vowles győztes mentalitást hozott magával a csillagosoktól és azt új alakulatánál is kamatoztatja.

A Forma–1 történetének egyik legsikeresebb alakulata, a Williams 1997 óta nem ünnepelhetett világbajnoki címet, 2012 óta pedig futamgyőzelmet – Pastor Maldonado spanyolországi sikere pedig már akkor is kiugró, váratlan eredménynek számított a mezőny második felében ragadt istállótól. Nem meglepő tehát, hogy jó ideje a fejlődés, a nagyok közé való visszatérés a fő céljuk.

Ennek érdekében több alkalommal is változtattak szerkezeti összetételükön, kisebb nagyobb sikerrel. A legújabb reménység a Mercedestől érkező csapatfőnök, James Vowles, aki tudatos építkezést és hosszú távú terveket ígér.

Sokak szerint ő már személyével hozzájárulhat a fejlődéshez, hiszen rengeteg tudást vitt magától a Mercedestől, és győztes mentalitását is. Így látja ezt Alexander Albon is. „Egyértelmű, hogy rengeteg tudást szerzett a Mercedesnél. Nyilvánvaló, hogy James okos fickó, aki tudja, miről beszél és akiben megvan a győztes mentalitás. Tudja, mire van szükség a sikerhez” – fogalmazott a thai versenyző.

Alexander Albon (Fotó: XPB)

„Nekünk most erre van szükségünk. Szerintem sok mindent jól csinálunk, de persze vannak területek, melyeken végezhetnénk jobb munkát is. Minden szempontot meg kell vizsgálnunk rövid és hosszabb távon is. Nemrég jött, de hallgatva a mondandóját úgy érzem, sokat tesz hozzá a csapathoz, és ez remélhetőleg a folytatásban is így marad” – tette hozzá.

„Úgy gondolom, a legtöbb projekt hosszabb távra vonatkozik, mintsem rövidebbre, de izgatottan várom, hogy még tovább fejlődjünk” – folytatta, majd zárásként kiemelte, a jó évkezdés (Albon pontot szerzett Bahreinben) is okot ad a bizakodásra.

„Egy kicsit messze voltunk még a teszteken és a pénteki szabadedzések után is, de szombaton és vasárnap fordítani tudtunk a helyzetünkön. Hoztunk egy pontot, és ha jól tudom, az előző hat, vagy még több évben ez volt az első pontunk egy szezonnyitón. Erre mindenképpen nagyon büszkének kell lennünk. Remek módja volt ez az évkezdésnek” – monda.

Borítókép: James Vowles (Fotó: XPB)

További tartalmak