Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Mindkét edzésen szenvedtem, az autó olyan, mint tavaly

Hamilton: Mindkét edzésen szenvedtem, az autó olyan, mint tavaly

F1
Semmivel sem lett jobb az idei Mercedes a tavalyinál Lewis Hamilton szerint. Nem sok jót jósol a csapatnak Dzsiddában.

Eltűnt a közvetlen élmezőny mögött a Mercedes a Szaúd-arábiai Nagydíj pénteki edzésein. Az elsőt az 5-6. helyeken zárta George Russell és Lewis Hamilton, bő egy másodperces hátránnyal, igaz, eggyel keményebb, közepes gumin. A mérvadóbb másodikon Russell az ötödik helyen kötött ki, fél másodperces lemaradással, a Red Bullok, Fernando Alonso és a későn javító Esteban Ocon üldözőjeként. Hamilton ekkor a 11. helyen rekedt meg, 1 másodperces hátránnyal.

Russell a leintés után azt mondta, az ő autójára felkerült pár tesztelem, amik érzése szerint némi javulást hoztak, igaz, csak kisebbeket. „Vannak kisebb változások ezen a hétvégén az autón, de talán ahhoz vagyunk közelebb, amit legutóbb Bahreinben láttunk, és nem ahhoz, amit látni akarunk a jövőben. Kipróbáltunk pár tesztelemet a második edzésen az én autómon. De még egyszer mondom: ezek csak apróságok rövid távon. Ahhoz, hogy jól csináljuk, időre van szükség” – mondta az egyszeres futamgyőztes.

Hamilton nem sokat tudott mondani ezekről az apró fejlesztésekről. „Nem igazán tudom, hogy mik ezek, csak a saját programommal foglalkoztam. De ha teszteltek dolgokat, az a megbeszélésen úgyis kiderül” – mondta a hétszeres világbajnok.

Hozzátette, ő küszködött az első szabadedzésen, de a másodikon sem volt komoly változás.

„Nagyjából ugyanolyan volt. Egy másodperces lemaradás… Határozottan szenvedtem az edzésen. Mindkettőn szenvedtem”

– mondta.

George Russell (Fotó: XPB)

A kérdésre, mit tehetnek egyáltalán, amíg nem változtatnak drasztikusan az autójukon, Hamilton közölte, csak próbálnak gazdálkodni azzal, amijük van. „Csak megyünk tovább, figyelünk a részletekre, próbáljuk könnyebben vezethetővé tenni az autót. Mert ez egy nehezen vezethető autó! De tudom, hogy mindenki keményen dolgozik a gyárban, és csak idő kérdése. Ezért türelmesnek kell lennünk.”

A kérdésre, azért jobb az idei autó a tavalyinál, mosolyogva felelte: „Nem, ez nagyjából ugyanolyan…”

Russell úgy véli, az erősorrend nemigen változott Bahreinhez képest, és nem is fog, amíg nem alakul át a gépük. „A Red Bull van elöl. Nem fogunk egy másodpercet találni egyik napról a másikra, bármennyire is szeretném, hogy így legyen. Mind keményen dolgozunk. Egyszerűen jobban ki kell ismernünk az autót, és el kell fogadnunk, hogy új irányt kell vennünk, a helyes irányt. Ez a gyárban dolgozók feladata, mi pedig itt adatokat gyűjtünk. Ezen a hétvégén csak egy kis mérnökcsapat van jelen, és egyszerűen csak kimész a pályára, és próbálod a legjobbat kihozni abból, amid van.”

Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak