Musorujsag
Élő Eredmények
×

Dráma a bajnoknál: a Red Bull állította meg a Q2-ben kieső Verstapent

Dráma a bajnoknál: a Red Bull állította meg a Q2-ben kieső Verstapent

F1
A Red Bull jelentette a legnagyobb veszélyt a favorit Max Verstappenre a szaúdi időmérő edzésen, és le is győzte őt. Műszaki hiba hozott ünneplés helyett drámát a címvédőnél.

A pénteki szabadedzéseken szerzett elsősége után Max Verstappentől még viccesen kérdezték meg, önmaga számít-e a legnagyobb ellenfelének ezen a hétvégén. A Red Bull dominanciája a fél másodperces fölénnyel nyert Q1-ben is kirajzolódott, ám a folytatás már nem diadalmenetet hozott a kétszeres világbajnok számára.

Verstappen az első valódi gyorskörére készült, amikor az első szektor teljesítése után hirtelen elszállt az autó ereje. Ő motorgondot jelentett, de hamar az erőátviteli rendszerre irányult a figyelem. Csapata nem tudott mit tenni, ki kellett szállítania őt az autóból.

Max Verstappen (Fotó: Formula1/Twitter)

Azóta kiderült, a probléma a kardántengellyel adódott.

„Nem volt előjel. Én is most hallok erről először” – mondta a Sky Sportsnak. „A tízes kanyarból kijövet történt. Nagyon bosszantó, mert addig nagyon jó hétvégém volt, minden edzésen igazán jól ment. Valahányszor pályára hajtottam, az autó igazán jól működött.”

Voltak és vannak is aggasztó jelek a Red Bullnál. Verstappen az időmérő előtt egy péntek este észlelt probléma miatt új váltóegységeket kapott, a csapat indoklása szerint csak elővigyázatosságból. Most meg el sem jutott a Q2 végéig, vagyis a Red Bullnak nagyon komolyan kell vennie az év eleji technikai gubancokat. Főleg úgy, hogy ezen a hétvégén Sergio Péreznél is cseréltek váltóegységeket, és Bahreinben is voltak kisebb problémáik.

Max Verstappen (Fotó: Formula1/Twitter)

Verstappen tavaly nem egy versenyt nyert a mezőny sűrűjéből, és most a 15. pozícióból kéne előretörnie.

„Így most kissé nehéz lesz az élre törni. De a lényeg, hogy pontokat szerezz. Nagyon hosszú a szezon. Persze, hogy előrébbről akartunk rajtolni, de ezen már nem tudunk változtatni.”

A felvetésre, Fernando Alonso már nyert Szingapúrban is a 15. helyről, vagyis utcai pályán sincs lehetetlen, Verstappen elmondta: „Ezen a pályán bármi lehetséges. Sok őrült dolgot láttunk már. De közben realistának is kell maradnunk: nehéz lesz. De jó a tempónk, szóval előrébb léphetünk” – mondta.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak