Musorujsag
Élő Eredmények

Eddig minden a terv szerint halad az Alpine-nál

Eddig minden a terv szerint halad az Alpine-nál

F1i
Eddig minden a terv szerint halad a bahreini fiaskó után visszavágni szándékozó Alpine és Esteban Ocon számára, a francia ugyanis negyedikként zárta a második szaúdi szabadedzést, majd jelezte, autójában még maradt tartalék.

A bahreini büntetésözön után Esteban Ocon és az Alpine is jelezte, Szaúd-Arábiában vissza akarnak vágni, és az előjelek is pozitívak, hiszen a tempós utcai pályán 2022-ben is sokkal jobban teljesítettek, mint a szezonnyitó helyszínén. A pénteki edzésnap alapján kijelenthető, eddig minden a tervek szerint alakul, az Alpine ugyanis biztató eredményekkel nyitott.

Ocon a mérvadóbb második szabadedzésen negyedik volt, lemaradása pedig mindössze négy tized a leggyorsabb kört futó Max Verstappennel szemben. Az egykörös tempó mellett a versenyszimuláció is biztató volt, ez alapján ugyanis a csapat ott van a leggyorsabbak nyomában.

A versenyző ráadásul elhintette, maradt még tartalék az autóban. „Jó volt visszatérni egy olyan helyszínre, mint a szaúdi, hiszen egy gyors és izgalmas utcai pályáról beszélünk, ami mindenkit arra kényszerít, hogy résen legyen az autóban ülve” – kezdte az egyszeres futamgyőztes. „A péntekünk eredményes volt, több dolgot is kipróbáltunk, ami az időmérőn és a futamon is segíthet.”

Esteban Ocon és Otmar Szafnauer (Fotó: XPB)

„Eddig erősnek érzem az autót, és úgy gondolom, hogy a folytatásban még többet ki tudunk hozni belőle az időmérő előtt. A csapat remek munkát végzett, végigvittük a programot, és keményen dolgozunk, hogy az időmérőn jó pozícióban legyünk” – tette hozzá.

A technikai igazgató, Pat Fry megjegyezte, a pénteki edzések igazolták, hogy a bahreini erőviszonyok változhatnak a második futam helyszínén, a szaúdi pálya adottságai ugyanis olyan alakulatokat is játékba hozhatnak, melyek két héttel ezelőtt nagyobb lemaradásban voltak.

„Érdekes volt látni az autót egy teljesen más jellegű versenypályán, mint amilyenen eddig az idei évben teljesítettünk. A szaúdi pálya karakterisztikája az alacsonyabb leszorítóerő felé terel a sok nagysebességű kanyarral. Elégedettek vagyunk az eddigi munkával, a versenyzőink pedig hasonló visszajelzéseket adtak a beállításokkal kapcsolatban. Megfelelő formában vagyunk a hétvége hátralévő részére. Jól kezdtünk és még van tartalék” – fogalmazott a szakember.

A szabadedzések után a kilencedik leggyorsabb kört futó Pierre Gasly is jelezte, elégedett autójával és várja a folytatást. „Miután két hétig Bahreinben voltunk, jó érzés egy új pályán menni, új kihívásokat találni. Ez a pálya nagyon tempós, nagyon sok dolgot kell jól csinálni ahhoz, hogy gyorsak legyünk. Az autó jónak érződik, jó ötleteink vannak azzal kapcsolatban, merre akarunk indulni. Sok minden vár még ránk ezen a hétvégén” – mondta.

Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak