Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hamilton képtelen azonosulni a Mercedesszel, elveszettnek érzi magát

Hamilton képtelen azonosulni a Mercedesszel, elveszettnek érzi magát

Autosport, The Race
Egyszerűen képtelen „eggyé válni” autójával Lewis Hamilton Dzsiddában – ezzel magyarázta a George Russell-lel szembeni komoly vereségét.

Egy éve sem ment Lewis Hamiltonnak Szaúd-Arábiában, és idén sem jobb az összkép. Ezúttal ugyan a Q1-es kiesés helyett a Q3-ig menetelt, ám mindvégig lassabb volt csapattársánál, mégpedig nem kevéssel. George Russell a hajrában bő 3 tizedmásodperccel múlta felül, és miközben ő a 4. helyen zárta az időmérőt, Hamiltonnak a 8. hely jutott.

Már pénteken érezhető volt, hogy a hétszeres világbajnok nem boldogul a tavalyihoz hasonlóan nehezen vezethetőnek talált Mercedesével, most pedig elismerte, képtelen volt arra, amire Russell.

„George természetesen nagyszerű munkát végzett. Nagyszerű, nagyszerű eredmény ez neki. Képes volt más helyzetbe hozni az autóját, mint én. Egyszerűen nehezemre esett kihozni a teljesítményt az autóból. Ez főleg én voltam. És igen, az autó nagy tempónál egy kicsit instabil az én beállításaimmal”

 – mondta a kérdésre, mi siklott félre nála.

Megerősítette, a két autó között voltak eltérések a beállítások szempontjából. „Egy kicsit eltérő volt, igen. Egy konkrét dolgot csináltam másképp, de talán holnap rendben leszek. Reméljük!”

A kérdésre, szerinte a vasárnapja jobb lesz-e, mosolyogva felelte: „Mérget azért nem vennék rá…”

Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes/LAT)

Miközben a Mercedes által idén választott filozófiával és a csapat nehéz helyzetével érezhetően nem elégedett, Hamilton tagadta, hogy a mostani házon belüli vereség és gyenge eredmény tovább rontja a hangulatát. „Nem igazán. Az autó olyan, amilyen.”

„George nagyszerű munkát végzett, örülök, hogy ott van a második sorban. Az autóban van potenciál, de én egyszerűen nem tudok azonosulni ezzel az autóval. Nem számít, mit csinálok, min változtatok, képtelen vagyok bízni benne. Igen, egy kissé elveszett vagyok vele.”

Ez árnyalja a korábbi kijelentését arról, hogy ő már tavaly jelezte a csapat felé, hogy más irányt venne az autójukkal, mint amit végül vettek. A W14-es a jelek szerint ugyanúgy nem „ízlik” Hamiltonnak, mint a tavalyi W13-as.

E helyzet kapcsán megy a találgatás arról, kitart-e még a Mercedes mellett. Toto Wolff pénteken elismerte, ha elhúzódna a Mercedes vesszőfutása, megértené, ha bajnoka más csapathoz akarna menni. „Ezzel nem foglalkozom” – mondta Hamilton. „Szeretem ezt a csapatot, hálás vagyok mindenkinek, akivel együtt jártuk be ezt az utat. Nem tudom elképzelni magam máshol, és nem tudom elképzelni, hogy távozzak. Nem érzem magam egy kilépőnek.”

„Próbálok türelmes lenni, dolgozni a csapattal, jó helyzetbe hozni magunkat. Ennyit mondhatok jelenleg. Nem fogok máshová menni.”

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes/LAT)

További tartalmak