Musorujsag
Élő Eredmények

„Lewis változást akart” – Hamilton vált meg a legfőbb bizalmasától?

„Lewis változást akart” – Hamilton vált meg a legfőbb bizalmasától?

Sky, Crash
Kissé zavaros körülmények között, de véget ért egy hét éve tartó együttműködés Lewis Hamilton és a bizalmasának számító Angela Cullen között.

A hétszeres világbajnok pénteken egy közösségi oldalán közzétett posztban búcsúzott el az őt 2016 óta segítő fizioterapeutától, trénertől, mindenestől, bizalmastól és baráttól. Lewis Hamilton köszönetet mondott a két hete Bahreinbe őt még elkísérő Angela Cullennek, aki „jobb sportolóvá és emberré tette őt”.

A szakításuk okáról és hogyanjáról eközben máris találgatások indultak. A brit Sky Sports szakkommentátora, Martin Brundle úgy vélte, Hamilton számára egyfajta csapást jelent a kulcsembere elvesztése. „Ez nem valami jó hír Lewis számára, mert valahányszor a boxutcában vagy a paddockban láttuk őt, Angela vele volt és támogatta. Amikor edzeni ment, akkor is vele volt. Találni fog valaki újat, de semmi sem tart örökké, mint tudjuk. Biztosra veszem, hogy nem fogja rontani a teljesítményét, de ez a Forma–1-es szezon egy olyan taposómalom, és Angela most menni akar, valami másba akar kezdeni. Érthető ez” – fogalmazott.

Angela Cullen (Fotó: Rew / XPB Images)

Hamilton főnöke, Toto Wolff ezzel szemben arra tett utalásokat, hogy a szakítás nem Cullen, hanem Hamilton döntése lehetett. „Egy ideje láttuk már, hogy Lewis változást akar” – mondta az osztrák. „Angela régóta tagja volt a bandának. A csapatok nincsenek mozdulatlan helyzetben, nem lehet befagyasztani őket, mert mind fejlődünk emberként és szervezetként, és ha a dolgok nem működnek már többé, akkor őszintének kell lennünk, és változtatnunk kell.”

„Angela mindig is a csapat kabalája marad. Ő az egyetlen személy, akinek hangosabb a hangja, mint az autónak a beindításkor! Ha viszont ő (ti. Hamilton) így dönt, mi támogatjuk, bármilyen irányt is akar venni” – mondta Wolff pénteken.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Angela Cullen (@cullen_angela) által megosztott bejegyzés

Mindeközben Cullen a közösségi oldalán szintén közzétett egy fényképes posztot, melynek hangvétele nem utal arra, hogy bármiféle rossz érzés lenne a két fél között. „Napra pontosan hét évvel ezelőtt vettem részt az első Ausztrál Nagydíjamon. Ma izgatottan osztom meg, hogy belevágok a következő kalandba. Hálás és áldott vagyok, hogy részt vehettem ezen a hihetetlen utazáson az F1-ben, és tudom, hogy a történetem folytatódni fog” – írta az új-zélandi, aki a Mercedest a családjának tekintette az elmúlt hét évben, Hamiltont pedig minden idők legnagyobbjának tartja.

„Megtiszteltetés volt melletted állni, és nagyon büszke vagyok mindenre, amit elértél! Köszönet, hogy támogattál és hittél bennem, és megmutattad, milyen határtalan lehetőségek rejlenek mindannyiunkban. Izgatottan várom, milyen új fejezet következik számodra” – fogalmazott.

További tartalmak