Musorujsag
Élő Eredmények
×

Minden várakozást felülmúlt a Hamiltont nagy előnnyel legyőző Russell

Minden várakozást felülmúlt a Hamiltont nagy előnnyel legyőző Russell

Sky Sports, F1
Kettőből kettő. George Russell újra legyőzte az időmérőn Lewis Hamiltont, és a Mercedes számára remek 3. rajthelyről várja a szaúdi versenyt.

Újra illik a régi becenév George Russellre. A Williamsnél Mr. Szombatként emlegetett brit Bahrein után Szaúd-Arábiában is gyorsabbnak bizonyult a Mercedesszel Lewis Hamiltonnál, és a 4. helyen zárta a kvalifikációt. Charles Leclerc büntetésével ráadásul az előkelő 3. rajtpozíció lesz az övé vasárnap, ami a jelenlegi autójával igazán szép eredmény.

Az egyszeres futamgyőztes a Q3 végén repesztett 1:28,857 másodperces körével bő egy tizedre maradt el Fernando Alonsótól, miközben bő 3 tizeddel volt gyorsabb a csak 8.-ként záró Hamiltonnál.

„Szép munka! Ez egy KLASSZ kör volt! Nagyon élveztem” – mondta a körének végén Russell a csapatrádión, majd egy kisebb rikkantást is eleresztett örömében.

George Russell (Fotó: Mercedes)

„Határozottan elfogadtam volna” – ismerte el a Sky Sports kérdésére, a hétvége rajtja előtt előre aláírta volna-e a harmadik rajthelyet Dzsiddában. „Őszintén szólva igazán boldog vagyok. Nagyon élvezetes vezetni ezen a pályán, Az autót jónak éreztem.”

„Nyilván hiányzik nálunk némi leszorítóerő, de ez több, mint amit remélhettünk a körülmények ismeretében. És végső soron ez minden, amit tehetünk, amikor a pályán vagyunk. Igazán elégedett vagyok.”

„Ez messze túlszárnyalja a várakozásainkat. A csapat az éjszaka nagyszerű munkát végzett. Sokat dolgoztunk, hogy a maximumot hozzuk ki a csomagunkból, amivel nem tartunk ott, ahol kellene” – mondta Russell.

Főnöke, Toto Wolff úgy érzi, az eredménye jól tükrözi a Mercedes valós helyzetét. „Szerintem ez az, ahová vártuk magunkat. Tudtuk, hogy mik a hiányosságaink, és két tized dönthet arról, hogy harmadik vagy, vagy hatodik. A nagy előrelépést a versenyen kell tennünk” – mondta a Sky Sportsnak.

George Russell (Fotó: Mercedes)

A Russell-lel lépést tartani egész hétvégén képtelen Hamilton szokatlan hátrányáról elmondta: „Rá kell jönnünk. Nehezen ment neki az első szektor, és az ideje nem állt össze. Megvizsgáljuk, milyen különbségek vannak a beállítások terén.”

A hétszeres világbajnok az F1TV-nek szűkszavú interjút adott, mely lényegében két mondatból állt. „Teljesítettem az edzést, és a tőlem telhető legjobbat nyújtottam” – jelentette ki, majd a verseny kapcsán annyit mondott: „Nem tudom. Próbálok éles lenni, pozitív szemléletmóddal, és próbálkozni fogok.”

Russell ennél optimistábban viszonyulhat a vasárnaphoz, amely izgalmas csatákat ígér számára. Például az előle rajtoló Fernando Alonsóval. „Amikor a Williamsnél voltam, Fernando pedig az Alpine-nál, volt pár csörténk. Meglátjuk. Érdekes verseny lesz. A stratégiát a balesetek, VSC-k, biztonsági autók diktálhatják majd, de az autónk jobb a versenyen, mint az edzésen, szóval elégedett vagyok a harmadik rajthellyel.”

Megkérdezték, Max Verstappen és Charles Leclerc megszokottnál gyengébb rajthelye miatt lát-e esélyt a dobogóra. „Max a legnagyobb kérdőjel, és hogy Charles hogyan tud előretörni. De miért is ne vehetnénk célba a dobogót? Fernando és a két Aston Martin lehet talán a legfőbb ellenfelünk vasárnap” – jósolta, hozzátéve, szerinte Verstappen könnyedén fogja áthámozni magát a mezőnyön a 15. helyről, mert körönként egy másodperccel gyorsabb az autója.

Wolff két fő ellenfelet nevezett meg. „A tempó szempontjából ott kell lennünk, ahol az Aston Martinok és a Ferrarik vannak. Legalábbis a pénteki hosszú etapok alapján. Egy kicsit tehát játszadozhatunk. Péreznek viszont más autója van.”

Borítókép: George Russell (Fotó: Mercedes)

További tartalmak