Musorujsag
Élő Eredmények

Steiner inkább nem dicséri Hülkenberget: „A végén még több pénzt kér!”

Steiner inkább nem dicséri Hülkenberget: „A végén még több pénzt kér!”

Motorsport-Total
Elnézve Nico Hülkenberg eddigi teljesítményét, Günther Steiner rendkívül elégedett a versenyzőválasztásukkal. De próbálja nem a német tudtára adni mindezt…

Nem sikerült jól a bahreini versenye Nico Hülkenbergnek, hiszen már az első körben megsérült az autója, és a későbbi nagy gumikopás miatt esélye sem volt a pontszerzésre. Ezt leszámítva mégis meggyőző teljesítményt nyújtott a hároméves kihagyása után, hiszen az időmérőn a Q3-ba juttatta a Haast. Pénteken a szabadedzéseken ismét gyorsabbnak bizonyult Kevin Magnussennél, ráadásul nem is kevéssel, bő hat tizedmásodperccel, és mivel a legjobb tízben zárt este, akár esélyes lehet egy újabb Q3-as szereplésre is.

A versenyzőválasztást tavaly az utolsó versenyig halogató Günther Steiner nem titkolja, nagyon elégedett a döntésükkel, ám igyekszik nem agyondicsérni Mick Schumacher utódját.

„Máskülönben több pénzt akar!” – mondta nevetve. „De mindketten élvezzük. Igen, Nico pontosan azt nyújtja számunkra, amit kerestünk. És egyből láttuk ezt nála.”

Nico Hülkenberg (Fotó: Andy Hone/LAT)

Steiner ismét hangsúlyozta, Hülkenberg mellett elsősorban a rutinja szólt, ezért választották őt az újoncokkal szerzett rossz tapasztalataik után. Steiner ma már hibának tartja, hogy 2021-nek Mick Schumacherrel és Nyikita Mazepinnel vágtak neki. „Utólag mindig okosabb az ember. De azt mondanám, hogy ez a helyes irány a mostani szabályok mellett. Van tíz jó csapat, mindnek hasonló a költségvetése, anyagilag és technikailag erősek. Ilyenkor sűrűbb a mezőny, és szükséged van jó versenyzőkre.”

„Hogy ez csak kicsi vagy nagy különbséget jelent-e, azt nehéz megmondani, de a versenyzők jelentik a különbséget, amikor képesek egyből kihozni a maximumot az autóból. Pontosan ezt akartuk: egy tapasztalt versenyzőt, aki a helyes irányba vezet minket. Ennélfogva elégedett vagyok azzal, ami most történik”

– mondta Steiner.

Hozzátette, emellett nem jön rosszul, ha biztos kezű versenyzők fogják a kormányt, akik nem okoznak magas kárköltséget. „Döntő fontosságú, hogy a lehető legkevesebb pénzt adjuk ki erre.”

Kevin Magnussen (Fotó: Andy Hone/LAT)

A Haas versenyzőpolitikáját sajátossá teszi, hogy jelenleg úgy fest, most az a Kevin Magnussen van nehéz helyzetben, aki egy éve Mick Schumachert hozta hasonló szituációba a visszatérésével. Tavaly a dán az újbóli egymásra találás után egyből a csapat vezérévé és kedvencévé vált, aki felnyitotta a szemüket, és megmutatta, hogy milyen hátrány tapasztalatlan versenyzőkkel küzdeni.

Hülkenberg lendületes kezdése kapcsán felmerült, most Magnussen szembesülhet a schumacheri problémával, és rá gyakorolhat nagy nyomást a csapat, ám Steiner jelezte, másik versenyzőjük egyelőre élvezi a bizalmukat.

„Kevinnek gondjai voltak a bahreini időmérőn, Nicónak nem. Kevin viszont örül, mert legalább tudja, hogy mire képes az autó. Ha a tizenötödik és tizennyolcadik helyen lettünk volna, az katasztrófa lett volna. De az autónk a Q3-ban volt.”

Tavaly Schumacher is így próbálta megközelíteni a vereségeit, ám túlzottan akart bizonyítani, amik balesetekhez vezettek. Magnussennek is össze kell kapnia magát, ám Steiner nem félti őt. „Kevin tudja, hogy erre ő is képes. Csak meg kell valósítania” – mondta az olasz.

Borítókép: Günther Steiner és Nico Hülkenberg (Fotó: Andy Hone/LAT)

További tartalmak