Musorujsag
Élő Eredmények
×

Szaúd-arábiai Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

Szaúd-arábiai Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

M4 Sport
A tavalyi év után ismét Sergio Pérez szerezte meg a rajtelsőséget Dzsiddában. A második leggyorsabb kört Charles Leclerc futotta, neki azonban motorcserés büntetés miatt a középmezőnyből kell majd indulnia. A harmadik helyen Fernando Alonso zárt, aki holnap az első sorból vághat majd neki a futamnak – nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a kvalifikáció után!

Sergio Pérez (Red Bull) – 1. hely

„Nehéz volt az időmérő és a Q3 is. Ott sajnos a második gyors körömet nem sikerült jól összerakni. Az első viszont hála istennek nagyon jól sikerült, tiszte volt. Az egy jól összerakott kör volt, és érzem, mennyire életre kel alattam az autó ezen a versenypályán. Nagyon fontos volt, hogy az egy jó kör legyen. Egy kicsit megijedtem, amikor megláttam Max (Verstappen) műszaki hibáját. Kár érte, mert egész hétvégén nagyon erősen teljesített. Bízom benne, hogy holnap mindkét autó ott lesz az élen. Ezeknél az autóknál sosem tudni, a legrosszabbkor jöhetnek problémák.”

Charles Leclerc (Ferrari) – 2. hely

„Boldog is vagyok, meg nem is. Örülök a körömnek, mert nagyon-nagyon jól sikerült. Mindent beleadtam, a határon autóztam, de a Red Bull más szintet képvisel. Egy másik bolygón vannak. Mi pedig egy kicsit küszködünk. Továbbra is keményen kell dolgoznunk, de az egész csapat ezt teszi, előre haladunk. Nem lesz könnyű a holnapi futam, mert 10 helyes rajtbüntetést kapok. Kicsit hátrébbról fogok indulni. Már a futamra koncentrálunk, és bízom benne, hogy hamar ott leszek az elejében. A versenytempónk jónak tűnik, de nehéz összehasonlítani a többiekével, mert mindenki más programot teljesített a második edzésen. Mégis úgy gondolom, nagyon közel vagyunk egymáshoz. De most valóban jobbnak tűnt a hosszabb etapunk.”

Fernando Alonso (Aston Martin) – 3. hely  

„Ez a hétvége eddig nagyon jó! Bahreinben az időmérő volt a gyenge pontunk, de ma nagyon jól teljesített az autó egy körön is. Meglátjuk, holnap mire megyünk majd a versenyen. Charles büntetést kap, szóval az első sorból indulok majd, ami csodálatos. Jól sikerült a hosszú etap, az autónk jól kezeli az abroncsokat, eléggé erős versenytempóban. Vasárnap jobb, mint szombaton.”

Borítókép: Charles Leclerc, Sergio Pérez és Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak