Musorujsag
Élő Eredmények
×

Újabb kényszerű motorcsere: De Vries a szabadedzésről is lemondhatott

Újabb kényszerű motorcsere: De Vries a szabadedzésről is lemondhatott

Alpha Tauri
Egyre szaporodik a motorproblémák száma a Forma–1-es mezőnyben. Ezúttal a Honda-tábort érte utol a baj.

A Ferrarinál és a McLarennél is már az év második hétvégéjén sor került az idei első motorcserékre, szombaton hozzájuk csatlakozott az Alpha Tauri. A csapat a Szaúd-arábiai Nagydíj harmadik szabadedzésének kezdetekor jelentette be, hogy Nyck de Vriesnek ki kell hagynia az egyórás gyakorlást, mivel motorcserére kényszerültek.”

„Sajnos problémát észleltünk Nyck de Vries autóján, és most kicseréljük az erőforrását. Ennek következtében nem veszünk részt a harmadik szabadedzésen”

– írta a faenzai csapat.

Nyck de Vries (Fotó: XPB)

Még nem részletezték, hogy mely egységekből szerelnek be újat, ám a holland újonc mindegyik terén egynél járt még. Büntetés ennélfogva most még nem jár, ám a korai csere a jövőre nézve nem ideális. Ahogy az sem, hogy a pályán életében most először versenyző De Vriesnek legközelebb csak az időmérőn lesz lehetősége újra autóba ülni. Feltéve, hogy időben készen lesznek a motorcserével.

A négy motorgyártó közül már csak a Renault büszkélkedhet makulátlan mérleggel. A Ferrari-táborban Charles Leclerc és Carlos Sainz kapott úgy motoregységeket, a Mercedes-partnerek közül Lando Norris autójában van új motor, míg a Hondánál De Vries előtt Sergio Pérez kapott új központi elektronikát és akkumulátort.

Borítókép: Nyck de Vries (Fotó: Alpha Tauri)

További tartalmak