Musorujsag
Élő Eredmények
×

Váltót kellett cserélnie a Red Bullnak Verstappennél

Váltót kellett cserélnie a Red Bullnak Verstappennél

FIA, Sky Sports
Továbbra is úgy fest, hogy hatalmas fölényben a Red Bull, ám így sem minden tökéletes a csapatnál. Max Verstappennél váltócserére kényszerültek.

Mindhárom szabadedzésen Max Verstappen és a Red Bull uralkodott Szaúd-Arábiában, és a nagy előnye azt sugallja, hogy toronymagas favoritja az időmérő edzésnek, a problémákkal szemben azonban ők sem golyóállóak. Az FIA a harmadik tréning előtt erősítette meg, hogy a Red Bull új váltót épített bajnoka autójába. Már az év második hétvégéjén, amiből kitalálható, nem tervezett cseréről van szó.

Verstappen autójában több váltóegységet is cseréltek, miután a Red Bull pénteken a szabadedzések után problémát észlelt a rendszerben.

Verstappen a második gyakorláson a csapatrádióban is panaszkodott, hogy elhúzódnak a lefelé váltások, ám a nap végén médiának már azt mondta, nincs komoly problémájuk, csak a megszokott finomhangolás.

Büntetés nem jár a cseréért, hiszen egy 2022-ben bevezetett szabály értelmében már a váltókat is az erőforrásokhoz hasonlóan lehet beosztani a szezon során, vagyis nem szükséges egy egységnek meghatározott számú hétvégét teljesítenie egymás után.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

A probléma azért intő jel lehet a bikás csapatnak. Pénteken a másik autójukba, Sergio Pérezébe is új váltóegységek kerültek.

Ettől eltekintve eddig nemigen látni semmilyen akadályt a Red Bull útjában. Verstappen a harmadik szabadedzésen a legjobb nem Red Bull-os Fernando Alonsóval szemben is egy másodperces előnyben volt, ami kapcsán Damon Hill a Sky Sports szakértőjeként kijelentette: „A Red Bullnak már túl könnyű dolga van.”

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

További tartalmak