Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Nem is kérdés, hogy Verstappen dobogós lesz. Minimum!”

„Nem is kérdés, hogy Verstappen dobogós lesz. Minimum!”

Sky Sports, F1
Miközben Max Verstappen borúsan látja az esélyeit, ellenfelei meg vannak győződve arról, hogy a 15. helyről is a dobogóig fog menetelni. Sőt!

Előzetesen talán úgy tűnt, a fölényben lévő Max Verstappen teszi majd unalmassá az év második F1-es versenyét, ám a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérő edzésének alakulása miatt most éppen a kétszeres világbajnok válhat az izgalmak zálogává. A Red Bull címvédőjét szombaton a Q2-ben tréfálta meg a technikai ördöge, ami miatt csak a 15. rajtkocka jutott neki.

Nyert már onnan versenyt, tavaly Spában, ám Dzsida utcai pályáján ő ezúttal nem lát reális esélyt az akkori bravúr megismétlésére. „Az autót egész hétvégén jónak éreztem, mindig gyors volt, elégedett voltam vele. Biztosra veszem, hogy előrébb tudunk jutni. De szerintem a futam megnyerése kicsit túlzó elvárás lenne, mert óvni kell a gumikat, és mindenki egy bizonyos tempót fut. De próbálunk annyit javítani, amennyit csak tudunk” – mondta Verstappen.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

Hozzátette, hiába nagyon gyors az RB19-esük, a pole pozíciót megszerző csapattársát, Sergio Pérezt ekkora hátrányból nehéz lesz elkapnia. „Jó esély van rá, hogy Checo holnap meglépjen” – mondta.

Miközben ő visszafogottan beszélt a lehetőségeiről, az ellenfelek másképp látják a helyzetét. Fernando Alonsónak meggyőződése, hogy Verstappen előbb-utóbb fel fog bukkanni az élmezőnyben. „Igen, szerintem Max meg fog érkezni, van akkora az előnye. Nem is tudom, melyik verseny volt tavaly, amikor motort cseréltek nála, és az utolsó helyről második lett, vagy talán nyert is” – emlékezett kissé homályosan a Belga Nagydíjra.

„Szerintem nem is kérdés, hogy vasárnap dobogós lesz. Minimum!”

Fernando Alonso (Fotó: Bearne / XPB Images)

Hasonlóan látja a holland esélyeit a 3. rajtkockából induló George Russell is, aki szintén biztos benne, hogy fogja látni Verstappent a visszapillantójában, és szűkíteni fogja az esélyét egy dobogós helyezésre.

„Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, de amikor valakinek ennyire gyors az autója, csinálhatsz, amit akarsz… Max tavaly Spában a tizenötödik helyről is nyert, idén pedig még gyorsabb az autója.”

„Jár az elismerés a Red Bullnak, mert kivételes munkát végeztek, mi pedig magunkkal foglalkozunk, és keressük a teljesítményt” – mondta a brit.

George Russell (Fotó: Coates / XPB Images)

Sokatmondó választ adott a kérdésre, izgatott-e annak kapcsán, hogy csatába bonyolódhat Verstappennel és megpróbálhatja maga mögött tartani őt. „Őszintén szólva nem…” – mosolygott. „Elég könnyen áthámozzák majd magukat. Az ember jó csatát akar a pályán, olyan ellenfelekkel, akik egy szinten állnak vele.”

„A Red Bull fantasztikus helyzetben van, az autójuk kivételes, és Max egyszerűen át fogja hámozni magát a mezőnyön. Mindent megteszek majd, hogy magam mögött tartsam, de amikor van egy másodperc előnyük körönként, azt tehetnek a stratégiával, amit csak akarnak. Könnyedén visszajöhetnek.”

A Mercedes főnöke, Toto Wolff Verstappen helyzete kapcsán nevetve jegyezte meg: „Talán direkt csinálták, hogy a végéről jöhessenek fel…”

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Mark Thompson/Getty Images)

További tartalmak