Musorujsag
Élő Eredmények
×

Piastri nem bánta meg, hogy a McLarent választotta

Piastri nem bánta meg, hogy a McLarent választotta

Motorsport
A McLaren újonca, Oscar Piastri kijelentette, nem bánta meg, hogy elhagyta az Alpine-t és csatlakozott az alakulathoz, annak ellenére, hogy az a vártnál gyengébben kezdte a 2023-as szezont.

A 2022-es átigazolási időszak legtöbbet emlegetett epizódja volt a McLaren és az Alpine jogi „harca” a fiatal Oscar Piastri megszerzéséért. A végső szót a két istálló ügyében az FIA szerződéses bizottsága mondta ki; ők állapították meg, hogy érvényes kontraktusa van a McLarennel, így szabadon elhagyhatja nevelőistállóját.

Az idei szezon elején aztán felmerült, lehet, hibát követett el, amikor a narancsosok irányába mozdult, a csapat ugyanis a vártnál jóval gyengébben kezdte az évet, miközben az Alpine úgy tűnik, továbbra is ott van a középmezőny elejében.

Piastri ezzel kapcsolatban kijelentette, egyáltalán nem bánta meg, hogy a McLarent választotta, hosszabb távon ugyanis több lehetőséget lát jelenlegi csapatában. „Ami engem illet, igazából sosem kellett döntenem, nem jutottunk el odáig” – nyilatkozta Piastri a Motorsportnak. „Számomra egyértelmű volt, hogy a McLarenhez akarok csatlakozni.”

Oscar Piastri (Fotó: XPB)

„Óriási tényező volt a szenvedély, amit a csapat mutatott. Egyértelmű, hogy most a jelenlegi feladatomra koncentrálok, arra, ahol most vagyok, és arra, hogy segítsek a csapatnak előrelépni és visszatérni oda, ahol lenni akar” – emelte ki.

Ami a folytatást illeti, a fiatal versenyző a csapattárshoz, Lando Norrishoz valamint a McLaren vezetőihez hasonlóan magabiztos azt illetően, hogy a szezon során fel tudnak majd zárkózni a középmezőny legjobbjaihoz (erősen bíznak abban, hogy a bakui hétvégére érkező fejlesztések nagyobb előrelépést hoznak).

„Egyértelmű, hogy most nem abban a pozícióban vagyunk, amelyikben lenni szeretnénk. Erről teljesen nyíltan beszélhetünk. De jó fejlesztési tervünk van, amivel megpróbáljuk visszahozni magunkat oda, ahol lennünk kellene, vagyis az első három csapat üldözői leszünk” – folytatta.

„Nagyon nehéz ugyanarra a szintre kerülni, amin most az első három-négy csapat áll. Majd meglátjuk, mit hoznak a csapat konyhájára az új fejlesztések Bakuban. De teljesen egyértelmű, hogy ez is csak egy lépés lesz, ami a szezon egészét illeti, arra egy többlépcsős terünk van” – zárta gondolatát, utalva arra, hogy a csapat a sokat emlegetett új csomaggal sem fog azonnal az élmezőnybe kerülni.

Borítókép: Oscar Piastri (Fotó: XPB)

További tartalmak