Musorujsag
Élő Eredmények

Szaúd-arábiai Nagydíj: A dobogósok nyilatkozatai

Szaúd-arábiai Nagydíj: A dobogósok nyilatkozatai

M4 Sport
Sergio Pérez nyerte a szezon második versenyét, másodikként pedig a csapattárs, Max Verstappen ért célba, aki tegnapi műszaki hibája miatt csak a tizenötödik helyről startolhatott. A harmadik helyen Fernando Alonsót intették le. Nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a futam után!

Sergio Pérez (Red Bull) – 1. hely

„Nehezebb volt, mint amire számítottam! Egy biztonsági autós fázis volt, hogy megzavarjon, de most nem csavarta ki a győzelmet a kezemből. A csapat is nagyszerű munkát végzett, egész hétvégén nagyon keményen dolgoztak. Voltak gondok a hétvégén, de a srácok mindent megoldottak. Szóval miattuk is nagyon boldog vagyok. Ünnepelhetünk! Továbbra is keményen nyomjuk, előre kell haladnunk. Egyértelműen mi voltunk a leggyorsabbak. A rajton még dolgozni kell, valami gond lehet a procedúrával. Dolgoznunk kell rajta, és remélhetőleg legközelebb már nem lesz probléma ezzel.”

Max Verstappen (Red Bull) – 2. hely

„Nem volt könnyű áthámozni magam a mezőnyön. Az első körökben egész sokat csúszkáltam, nem tudtam követni a többieket, de amikor már egy az egy ellen voltunk, akkor már ritmusba jöttem, és nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek a dobogón. A futam végén észleltem valamilyen vibrálást, amikor második voltam, viszonylag nagy előnyöm volt az előttem haladóval szemben. A legvégén rámentem a leggyorsabb körre, amit nem hagyhattam ki!”

Fernando Alonso (Aston Martin) – 3. hely

„Micsoda szezonstart! Hihetetlen. Egy hónapja bemutattuk az autót, és ezek a srácok remek gépet készítettek. A bahreini futam is jól alakult, rendben volt a taktika is, és most itt a második dobogós helyezés. Hibáztam, amikor felálltam a rajtrácsra és mondták, hogy van egy öt másodperces büntetésem. Ez nem jött jól, vissza kell néznünk, hogy mi történt. Ez mindig nehéz futam, de a csapattagok erőt adnak nekem. A futam végén keményen nyomtam, mintha időmérőn lennénk, de a Red Bull ma is érinthetetlen volt. De ettől függetlenül jó munkát végeztünk.”

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak