Musorujsag
Élő Eredmények
×

Wolffnak személyes ügy: „Tartozunk Hamiltonnak egy gyors autóval”

Wolffnak személyes ügy: „Tartozunk Hamiltonnak egy gyors autóval”

Sky Sports
Minél tovább vannak gödörben, annál nagyobb az esély Lewis Hamilton elvesztésére, Toto Wolff viszont annál jobban meg akarja őt tartani.

Mercedes-bukdácsolás ide vagy oda, továbbra is nehéz elképzelni, hogy az F1-es pályafutásának folytatása esetén Lewis Hamilton elhagyja a Mercedest. A Red Bullnál nincs esélye, más lehetőségek pedig nem ígérnek biztosabb sikereket, mint a jelenlegi csapata. A hétszeres világbajnok év végén lejáró szerződése miatt mégis téma a csapatváltás lehetősége.

Olyannyira, hogy Toto Wolff csapatfőnök a dzsiddai pénteki sajtótájékoztatón kijelentette, amennyiben további egy-két évig nem sikerült visszatérniük a Mercedesszel a győztesek útjára, a nyolcadik címét hajszoló bajnokának el kell gondolkodnia a váltáson, még ha ezt jelenleg nem is találja valószínűnek.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Wolffot a brit Sky Sports e kijelentése kapcsán megkérdezték, ez jelentheti-e azt, hogy a tervezett hosszabbításuk során hosszabb táv helyett csak egy évben gondolkodnak.

„Minél tovább vagyunk ebben a nehéz helyzetben, én annál jobban akarom ezt a megállapodást vele, mert tartozunk neki egy gyors autóval”

– jelentette ki, a konkrét választ kikerülve.

„Úgy vélem, abszolút a teljesítménye csúcsán van. Minden képességgel rendelkezik, kiegészítve a tapasztalattal. Egyszerűen egy gyors autót kell biztosítanunk neki és George-nak, és akkor képesek lesznek nyerni és a bajnoki címért harcolni. Személyes ügy számomra ennek megvalósítása” – tette egyértelművé.

Toto Wolff és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Wolff az interjúban Hamilton sokat emlegetett „előre megmondtam” kritikájáról is beszélt, és megerősítette, a nézőpontok szempontjából volt két tábor a Mercedesen belül, és Hamilton a koncepció továbbvitele ellen volt. „Úgy hangozhat, hogy amit Lewis mond, az nincs összhangban azzal, amit a csapat mond. De valójában összhangban van. Egy a célunk: bajnoki címeket akarunk nyerni.”

„Közülünk többeknek volt egy véleménye arról, hogyan kéne eljárnunk, és másoknak más volt a nézőpontjuk. Együtt döntöttünk úgy, hogy kitartunk a koncepciónk mellett és próbáljuk működésre bírni, amiben megerősítettek minket a múlt év végi eredmények. De teljesen elszúrtuk, Lewis pedig egyike volt azoknak, akik azt mondták, nem érzik rendben ezt az autót.”

„Most egyszerűen ki kell elemeznünk az adatokat és újra kell alkotnunk önmagunkat. Ez nehéz, de ez a szükséges rossz ahhoz, hogy jobbá váljunk.”

Borítókép: Lewis Hamilton és Toto Wolff (Fotó: XPB)

További tartalmak