Musorujsag
Élő Eredmények

Albon még sosem érezte ennyire jónak a Williamst

Albon még sosem érezte ennyire jónak a Williamst

RaceFans, Williams
Noha fékproblémák miatt fel kellett adnia a Szaúd-arábiai Nagydíjat, Alexander Albon pozitív érzésekkel hagyta el a helyszínt, elmondása szerint ugyanis azóta, mióta csatlakozott a Williamshez, egyszer sem érezte magát annyira jól a volán mögött, mint most.

Bár az időmérő ezúttal nem sikerült kiugróan jól a Williams számára (Alexander Albon és Logan Sargeant is kiesett a Q3-ban), a csapat versenyzői másnap lendületesen kezdték a futamot: több pozíciót is nyertek, ezáltal pedig közeledtek a pontzónához. A jó kezdést azonban csalódást keltő folytatás követte.

Albon egy fékprobléma miatt hamar feladta a küzdelmet, így esélyt sem kapott arra, hogy támadni tudja a pontzónában lévőket, Sargeant pedig gumikezelési problémák miatt lendületet veszített és egyre messzebb került a legjobb tíztől.

Kívülről nézve tehát kudarcosnak is tűnhet a Williams szaúdi szereplése, Albon viszont meglehetősen pozitívan nyilatkozott, kiemelve, jó tapasztalatokat is gyűjtött, autóját ugyanis most érezte a legjobbnak 2022 eleje óta. „Sok pozitívumot vihetek magammal. Most éreztem legjobban magam az autóban azóta, hogy a Williamsnél vezetek. Ez így nagyon pozitív” – fogalmazott.

„Ami történt, az inkább csak bosszantó volt, mert rengeteg potenciál volt az autónkban ezen a hétvégén, és ezt így nem tudtuk kihasználni. Egész hétvégén jól éreztem magam az autóban, csak az időmérő nem sikerült túl jól” – tette hozzá.

Alexander Albon (Fotó: XPB)

„A versenyen viszont minden rendben volt, vasárnap már visszatértünk oda, ahol általában lenni szoktunk. Egész hétvégén gyorsak voltunk. Csapatként is erősek voltunk és lenyűgözött, hol tart az autó ahhoz képest, ahol tavaly álltunk. A futamon nem hajthattuk végre a feladatot, ami csalódás, de másfajta, mintha csak hátul végeztem volna. Most vannak pozitívumok és itt a lehetőség arra, hogy megfordítsuk a dolgokat és harcosan térjünk vissza” – zárta gondolatát.

A teljesítménymérnök, Dave Robson a hétvége összegzésekor kiemelte, az adatok elemzésekor sokat kell tanulniuk, hogy tovább fejlődjenek, ugyanakkor szerinte is volt már annyi az autóban, hogy Albon a hiba nélkül újra pontot szerezzen (Bahreinben összejött nekik a bravúr).

„A tempónk jó volt és Alexnek jó esélye volt arra, hogy a legjobb tízben végezzen. Sajnos kiállt a fékrendszer hibája miatt, amit ki kell vizsgálnunk és javítanunk kell a következő futam előtt. Kár a kiesésért, mert pénteken nagyon sokat dolgoztunk itt és a főhadiszálláson is, hogy felkészüljünk a futamra. Logan futamára rosszul hatott a biztonsági autó, mert hosszú etapot kellett futnia a közepeseken és ponton túl csak védekeznie kellett” – jegyezte meg a szakember.

„Végül veszített pár helyet, de jó munkát végzett a második F1-es futamán. Elszalasztottunk egy pontszerzési lehetőséget, de sok pozitívumot vihetünk magunkkal a hétvége után. Javítanunk kell pár dolgot, hogy sikeresek legyünk a középmezőnyben, ami nagyon szoros” – emelte ki.

Borítókép: Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak