Musorujsag
Élő Eredmények

Magnussen „fontos pontja” után magabiztosabb a Haas

Magnussen „fontos pontja” után magabiztosabb a Haas

Haas, F1
Noha az időmérőn ismét Nico Hülkenberg ért el jobb eredményt, a Haas első pontját végül a csapattárs, Kevin Magnussen szerezte meg, miután a szaúdi verseny végén egy hosszú csata után sikerült legyűrnie Cunoda Jukit.

Bahreinben és Szaúd-Arábiában is kiugróan jó időmérőt teljesített a hároméves kihagyás után visszatérő Nico Hülkenberg, elhomályosítva csapattársát, a Haast nagyon jól ismerő Kevin Magnussent. A futamon azonban két hete, és vasárnap is inkább a dánnak állt a zászló: olyannyira, hogy Dzsiddában a csapat első pontjait is megszerezte.

A tizedik helyezést a futam végén vette át Cunoda Jukitól, akit korábban több alkalommal is megpróbált maga mögé utasítani – még sikertelenül. Ami az év első pontszerzést illeti, Magnussen megjegyezte, fontosnak tartja azt a csapat szezonja szempontjából.

„Ez egy fontos pont” – fogalmazott. „Nem kezdtük jól a hétvégét, de úgy tűnt, az időmérőre megtaláljuk a helyes irányt. Sajnos volt egy kis problémánk a váltóval, ami szerencsére a futamon nem jelentkezett. Sikerült jó futamot teljesíteni: jól rajtoltunk, jól kezeltük a gumikat. Főleg akkor, amikor régebbi gumikon voltam, mint Cunoda, mégis kisebb volt a kopás.”

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

Az F1 hivatalos oldalának a Cunodával vívott küzdelemről is részletesebben beszélt. „Jó előzés volt. Juki nagyszerű munkát végzett, remekül védekezett. Hosszú körökig maga mögött tartott, mindig nagyon jól jött ki az utolsó kanyarból, hogy védeni tudja az elsőt” – dicsérte ellenfelét.

Ami a folytatást illeti, megjegyezte, az Ausztrál Nagydíj előtt bizakodásra ad okot, hogy sikerült előrelépni a gumikezelés tekintetében. „Sokkal jobbak voltunk gumikezelésben, mint Bahreinben, amivel elégedettnek kell lennünk. Előreléptünk, és remélem, hogy ez lesz az alap Melbourne-ben és a következő futamokon is” – jegyezte meg.

A csapatvezető, Günther Steiner megjegyezte, bár örül a pontnak, a biztonsági autós fázis miatt egy kicsit bosszús, anélkül ugyanis akár még jobb pozícióban is végezhettek volna. „Megvolt a tempónk, de nem voltunk szerencsések, mert a biztonsági autó után néhányan jobb pozícióba kerültek. De a versenyzők keményen küzdöttek és megszereztük a pontot. A csapat hibátlan volt a hétvégén, leszegett fejjel dolgoztunk, és előre mentünk. Egész évben ezt fogjuk csinálni” – mondta.

„Már várjuk, hogy Ausztráliába menjünk. Bahrein után azt mondtam, nem igazán tudjuk, hol állunk az autóval, de szerintem most már tisztában vagyunk vele. Versenyben vagyunk, és szerintem elég jól állunk. Minden kezd összeállni. Nem estünk pánikba Bahrein után, most pedig már óvatosan optimisták vagyunk” – zárta gondolatát.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)
Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak