Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen kritikus a Red Bull-lal: Mindenki boldog, én nem vagyok

Verstappen kritikus a Red Bull-lal: Mindenki boldog, én nem vagyok

F1
Mindennek szépnek és jónak kéne lennie a domináns Red Bullnál, de egyáltalán nem érezni annak. A nagy felzárkózást produkáló Max Verstappent mosolyogni keveset láthattuk vasárnap, pár kritikus és frusztrált megjegyzése viszont volt.

A puszta számokat tekintve megismételte a tavalyi spái bravúrját Max Verstappen, hiszen 13 helyet javítva a 15.-ről a 2. pozícióba verekedte magát a vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíjon. A hangulata viszont szöges ellentéte volt a tavalyi legjobb futamát követőnek. Érezhetően még mindig dühös volt a szombati időmérős műszaki hiba miatt, aminek a 15. helyét „köszönhette”, a versenyen is sokat aggódott, hogy újabb probléma húzza keresztül a számításait, ráadásul nem tudta megállítani csapattársát, Sergio Pérezt a győzelemben, és ezzel egyetlen pont a bajnoki előnye vele szemben.

Verstappen a futamot követő sajtótájékoztatón kritikus hangon figyelmeztette a Red Bullt, hogy ennél többet vár tőlük.

„A második helyre kapaszkodtam vissza, ami jó. És természetesen összességében most nagyszerű a hangulat a csapatnál, mindenki boldog. De személy szerint én nem vagyok boldog, mert nem azért vagyok itt, hogy második legyek”

– mondta komor arccal.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

Bosszúságának fő okát a Red Bull megbízhatósági gondjai jelentik, amik miatt tehetetlennek érzi magát. A helyzete és a hangulata is ismerős: tavaly ilyenkor szintén ostorozta a társakat, amikor háromból két futamon nullázott műszaki problémák miatt. Bár most sokkal jobban áll, csapattársa úgy kezdte el szorongatni, hogy ő egy tökéletesnek indult hétvégén került önhibáján kívül helyzeti hátrányba. A versenyen ráadásul Pérez üldözése közben is úgy érezte, ismét gond van a szombaton meghibásodó féltengellyel, ami hátráltatta a közeledését.

„Nagyon keményen dolgozol a gyárban, hogy jó állapotban érkezz ide, és gondoskodsz róla, hogy minden klappoljon. Aztán erre lesz egy versenyed, ami a felzárkózásról szól. Nincs ellenemre, élvezem az ilyet, ám amikor a bajnoki címért küzdesz, és főleg amikor úgy fest, hogy a két autótok között fog eldőlni, akkor garantálnunk kell, hogy mindkét autó megbízható legyen”

– szúrt oda kicsit a csapatnak.

Ezek után nem meglepő, hogy csapata támogatása nélkül is ráment a leggyorsabb körért járó bónuszpontra a verseny utolsó körében. „Már eleve s*** napom volt szombaton, aztán második vagy, és akarod az extra pontot. Csapatként egyszerűen jobbnak kell lennünk, és nem lehetnek problémáink, mert ha így lett volna, teljesen más verseny lett volna ez számomra. Most minimalizáltuk a károkat, de egyszerűen csak meg kellett volna nyernünk a versenyt” – mondta ki a Viaplaynek, egyértelművé téve, úgy érzi, a csapat nem megfelelő megbízhatósága egy tökéletes hétvégétől fosztotta őt meg, amin Pérez sem lehetett volna ellenfele.

Verstappen arra is rámutatott, hogy bár nagyszerűnek tűnhet az évkezdésük, ő lát hajszálakat a levesben. „Muszáj megbízhatónak lennünk, gondok nélkül. Az első hétvégém sem volt teljesen tiszta, mert nagyon megváltozott az autó egyensúlya a versenyhétvége során, és voltak más dolgok is a háttérben. Most pedig három jó szabadedzés után jött az időmérős gondom.”

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak