Musorujsag
Élő Eredmények

Wolff: A Red Bull előnye akkora, mint a miénk volt, de megérdemli

Wolff: A Red Bull előnye akkora, mint a miénk volt, de megérdemli

RaceFans
A Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff úgy véli, a Red Bull jelenleg ugyanolyan domináns teljesítményt nyújt a Forma–1-ben, mint ők a hibridéra kezdetén. Ugyanakkor megjegyezte, a rivális ezért dicséretet érdemel, hiszen teljesítménye által jutott ebbe a pozícióba.

A bikások két kettős győzelemmel kezdték a 2023-as szezont, a 2022-es év második felét is beleszámítva pedig az előző tizenhárom futamból tizenkettőt megnyertek (a kivétel a tavalyi Brazil Nagydíj volt, ami George Russell és a Mercedes sikerét hozta). Ez a sikersorozat sokak szerint már a Mercedes diadalmenetét idézi a hibridéra legelejéről.

Ők a 2014-ben életbe lépő szabályrendszer első három évében megrendezett ötvenkilenc futamból ötvenegyet megnyertek. A tegnapi versenyt követően a Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton saját dominanciájukhoz hasonlította a Red Bull jelenlegi teljesítményét.

Ő akkor megjegyezte, még a Mercedesénél is komolyabb uralom jöhet, hiszen olyan gyors autót, mint a Red Bullé, még nem látott pályafutása során. Főnöke, Toto Wolff valamivel visszafogottabban és óvatosabban nyilatkozott, azt azonban ő is elmondta, hogy a rivális alakulat most valahol ott tart, ahol ők tartottak 2014-ben.

Voltak éveink, amikor ugyanilyen erősek voltunk” – jegyezte meg, majd hozzátette, nem bírálni akarja a Red Bullt, hiszen a csapat megérdemli a dicséretet. „Ez a sport teljesítményalapú. Ha nem is jó a show szempontjából, hogy mindig ugyanaz nyer, ez azért van, mert ők jó munkát végeztek, mi pedig nem” – tette hozzá önkritikusan.

Toto Wolff (Fotó: XPB)

Szóval mindannyian reménykedünk abban, hogy szórakoztató lesz majd a versenyzés, a mi kötelességünk pedig az, hogy most minden erőnkkel azon legyünk, hogy csökkentsük a lemaradást és közelebb kerüljünk ezekhez a srácokhoz” – emelte ki.

Annak kapcsán, hogy a Red Bull győzelmi rekordokat dönthet, vagy adott esetben az összes futamot megnyerheti, ezzel unalomba fullasztva az évet, Wolff megismételte, a technikai sportokban előfordulhat, hogy egy csapat elhúz, de érdemeit nem szabad feláldozni a show oltárán. „Emlékszem, hogy 2014 és 2020 között is hallhatóak voltak ezek a hangok. Ezt a sportot az teszi különlegessé, hogy keményen kell dolgoznod a győzelemért és meg is érdemled azt.”

„Természetesen mindent megteszünk majd azért, hogy visszavágjunk és átvizsgáljuk azokat a gyenge pontokat, amikkel esetleg rendelkeznek. De a szórakoztatásnak a sport után kell jönnie. Ez (a dominancia) talán nem a legjobb a kereskedelmi oldalról nézve, de ez teszi olyan különlegessé a Forma–1-et” – mondta.

A Mercedes a gyenge kezdést látva hamar elhatározta, átdolgozza 2023-as autóját. Wolff a szaúdi hétvégét látva megjegyezte, már látja annak jeleit, hogy megfelelő irányba indultak ezzel. „A vetélytársunk nagyon messze van a teljesítmény tekintetében, és nem lesz könnyű utolérni. De láttuk, hogy a fejlesztési irány tekintetében abba az irányba haladunk, amerre haladni szerettünk volna” – zárta gondolatát.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak