Musorujsag
Élő Eredmények

Jos Verstappen: Pérez tudja, nem gyakran kap ilyen esélyt…

Jos Verstappen: Pérez tudja, nem gyakran kap ilyen esélyt…

Formule1.nl
Max Verstappen édesapja megérti, miért volt úgy felpaprikázva Sergio Pérez a számára nagy esélyt hozó Szaúd-arábiai Nagydíjon, de szerinte a fia időmérős műszaki hibája nélkül nemigen lett volna kérdés, ki a győztes…

Érezhető feszültség van a pályán eddig domináló Red Bull versenyzői között. Max Verstappen bajnoki előnye egy pontra zsugorodott a vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíjon, ő csak a 15. helyről rajtolt egy időmérős műszaki hiba miatt. A második helyig tudott felzárkózni, Sergio Pérez viszont nyert, és csak a leggyorsabb körért járó pont jelenti a különbséget kettejük között az összetettben.

A címvédő édesapja, Jos Verstappen ezúttal a helyszínről nézte a versenyt, és a leintést követő ünneplés során feltűnően hidegen hagyta a mellette ünneplő Pérez és a Red Bull-csapattagok öröme. Fia is frusztráltnak, elégedetlennek tűnt a futam után, ami az autó megbízhatósági gondjainak és a szombati féltengelyhibának köszönhető.

Idősebb Verstappen a holland Formule1 című lapnak értékelte a hétvégét, és finoman odaszúrt a fiát ezúttal legyőző Péreznek, mintegy aláhúzva, hogy ezúttal csak a másik autó problémái miatt nyerhetett…

„Természetesen mindenki nyerni akar, de ez most nem volt lehetséges. A tempókülönbség túl kicsi volt ehhez. Nem gondolnám, hogy Pérez gyakran kapna ilyen esélyt. Ő is látja ezt, és megragadta.”

„Az időmérő most ellenünk volt. Balszerencse. Nem megyek bele. Tudjuk, mi volt az. Egyébként Max könnyedén megszerezte volna a pole pozíciót, aztán a versenye is egy kicsit könnyebb lett volna, mert ahogyan jósoltuk, elég nehéz volt előzni itt. Ezen a pályán nehéz kiautózni a különbséget a kanyarok miatt. Bonyolultabb pályákra és több kanyarra van szükség ehhez” – mondta a korábbi F1-es versenyző.

Jos Verstappen (Fotó: XPB)

Pérezt kissé bosszantotta, hogy Verstappen a verseny utolsó körében elhappolta előle a leggyorsabb kört, holott akkor már mindketten visszafogták a tempót és az autó hazahozására törekedtek. Jos Verstappen szerint lehetett számítani fia utolsó támadására.

„Egyszerűen tudtam, hogy meg fogja csinálni. Klassz, nemde? Így legalább bajnoki éllovas maradt.”

A Red Bullon belüli feszültség a csapat domináns helyzete miatt indokolatlannak is tűnhet, ám talán éppen ez jelenti a forrását. Max Verstappen a futam után célzott rá, különösen akkor tartja fontosnak az autók hibátlanságát, amikor „úgy néz ki, a két autónk között zajlik a küzdelem” a bajnoki címért.

Apja szerint is kényelmes a Red Bull előnye, ám hogy ez így is marad, arra nem vesz mérget. „Úgy fest, dominálunk. Nagyon jó az autónk. Látható volt, mennyire könnyedén húztak el. Hogy az év hátralévő részében le lehet-e dolgozni ezt a hátrányt, azt nem tudom. De nem fogunk egy helyben állni, mi is hozni fogjuk a fejlesztéseket” – bocsátotta előre.

Borítókép: Max Verstappen és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak