Musorujsag
Élő Eredmények

Rosberg: Nehéz lesz, de ha valaki, akkor Hamilton legyőzheti Russellt

Rosberg: Nehéz lesz, de ha valaki, akkor Hamilton legyőzheti Russellt

Sky Sports
A korábbi márkatárs, Nico Rosberg a szaúdi hétvége után a „legyőzött a csapattársam ábrázatot” látta Lewis Hamilton arcán, akire úgy véli, komoly kihívások várnak George Russell mellett. De ha valaki meg tud felelni ezeknek, az szerinte pont a hétszeres bajnok.

A tavalyi szezon óta a Mercedes pilótapárosának házon belüli küzdelme az egyik legfelkapottabb téma a királykategóriában, a csillagosoknál ugyanis a jelen egyik legnagyobb versenyzője csap össze egy olyan fiatallal, akiben sokan a jövő bajnokát látják. Ami az „első menetet” illeti, Russell 2022-ben erősebben kezdett, a második félévet viszont Hamilton vitte.

Pontok tekintetében Russell nyerte a csatát, aki Brazíliában első F1-es futamgyőzelmét is megszerezte (Hamiltonnal 2022-ben történt meg először hosszú karrierje során, hogy egyszer sem pezsgőzhetett győztesként).

A „második menetben” egyelőre 1-1 az állás: Bahreinben Hamilton volt meggyőzőbb, Szaúd-Arábiában pedig Russell. A különbség a második hétvégén volt nagyobb, ami Russell elmondása szerint pályafutása egyik legjobbja volt, míg Hamilton nem találta a tempót, és megjegyezte, nem tudott ráhangolódni autójára a szaúdi pályán.

George Russell és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Ezt látva újra felmerült, a hétszeres bajnokra kemény házon belüli küzdelem vár a fiatal márkatárs mellett. Erről beszélt a helyszínen a Sky Sports szakértőjeként jelenlévő Nico Rosberg is, aki azonban saját tapasztalataira alapozva (négy évig volt Hamilton csapattársa) nem írja le a rutinosabb britet.

„A legyőzött a csapattársam arcát láttuk” – fogalmazott a német, aki egyszer nyert házi csatát Hamilton ellen, 2016-ban, akkor viszont ennek bajnoki cím volt a jutalma. „Lewisnak nehéz dolga lesz, ha elöl akar maradni, George pedig a jövő bajnoka.

„Tavaly láttuk, milyen csodálatos szezont futott, és George ezt a formát úgy tűnik, átmentette az idei évre is. Lewis számára ez a csata egy nagyon-nagyon komoly kihívás lesz, de nem szabad elfelejtenünk, hogy ő minden idők legjobbja, szóval, ha van valaki, aki le tudja győzni George-ot, az bizony Lewis lesz” – magyarázta.

„Nem írhatjuk le Lewist, egyértelmű, hogy nem. Lewis egyik kis gyengesége, hogy néha rosszabb passzba kerül, egy kicsit veszít a lendületéből. De minden egyes alkalommal, amikor ez megtörténik, nagy dobással vág vissza. Szóval kedves George, nem kényelmesedhetsz el túlságosan” – üzent Russellnek a német, akinél talán kevés versenyző ismeri jobban Hamiltont, hiszen az F1 előtti időkben is többször összecsaptak már.

George Russell (Fotó: XPB)
Borítókép: Lewis Hamilton és George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak