Musorujsag
Élő Eredmények

Sorozat készül Senna életéről – ő játssza az F1-es legendát

Sorozat készül Senna életéről – ő játssza az F1-es legendát

Netfilx, Whats-on-netflix.com
Életrajzi filmsorozat készül a Forma–1 tragikus sorsú háromszoros világbajnokáról, Ayrton Sennáról. Bemutatták a brazilt alakító színészt.

Nagy divatja és nagy keletje van mostanság a Forma–1-es témájú filmeknek – a Netflix jóvoltából most készülőben van egy újabb. Nem is akárkiről, a sportág egyik legnépszerűbb hőséről, Ayrton Sennáról.

Vicente Amorim rendezésében Senna címmel egy hat epizódból álló életrajzi filmsorozat készül, mely az 1994-es imolai fekete hétvégén elhunyt Senna életútját fogja bemutatni. A film forgatása várhatóan idén kezdődik, és az alkotás jó eséllyel a versenyző 30. évfordulós évében, vagyis jövőre lesz majd látható.

A Netflix kedden bejelentette, ki fogja alakítani Sennát. Egy brazil színészt a Latin-Amerikában híres és népszerű Gabriel Leonét kérték fel a szerepre. A Rio de Janeiró-i színész számára nem lesz ismeretlen feladat F1-es versenyzőt megszemélyesíteni, hiszen az Enzo Ferrariról készülő filmben az olasz csapatalapító egyik volt versenyzőjét, a szintén tragikus sorsú Alfonso de Portagót alakította.

A filmet rendező Amorim elmondta: „Sok példaképem volt a sportban, de hősöm csak egy: Senna. Néztem a versenyeit, szurkoltam neki, inspirált, és könnyekben törtem ki aznap, amikor meghalt.”

A film kapcsán elmondta, mivel Senna egy nemzetközi hős volt, nemzetközi sorozat lesz az övék, brazil rendezővel, producerekkel, de a Netflixen keresztül globális közönséggel. „Az akció és az érzelmek határozták meg Sennát, és ilyen lesz a sorozat is. A közönséget az összes autóba beleültetjük, amivel Senna versenyzett, és próbáljuk leleplezni a zsenit, miközben igyekszünk megérteni a férfit, ablakot tárva a személyes élete, a kihívásai és a hihetetlenül sikeres pályafutása felé egy olyan sportágban, amely a nem európaiak ellen volt” – fogalmazott a rendező.

A Senna-filmről szóló bejelentés időzítése aligha véletlen. Ayrton Senna a mai napon ünnepelte volna a 63. születésnapját.

Borítókép: Gabriel Leone, Ayrton Senna (Fotó: XPB)

További tartalmak