Musorujsag
Élő Eredmények

Cunoda hiába adott bele mindent

Cunoda hiába adott bele mindent

RaceFans
Az Alpha Tauri versenyzője, Cunoda Juki úgy érzi, a szaúdi futam második felének minden körében száz százalékos teljesítményt nyújtott, éppen ezért frusztráltan vette tudomásul, hogy ismét lecsúszott a pontszerzésről.

Cunoda a tizenhatodik helyről indult a múlt vasárnapi versenyen, melynek első felében több pozíciót nyerve beverekedte magát a pontzónába. Noha kerékcseréje után az Alpine versenyzőivel szemben gyorsan teret veszített (Esteban Ocon és Pierre Gasly is hamar megelőzte őt a friss gumikon), úgy tűnt, tizedikként célba érve így is megszerzi majd idei első bajnoki pontját.

Ezért a biztonsági autós fázist követően, a verseny második szakaszában keményen kellett védekeznie, Kevin Magnussen ugyanis folyamatosan támadta őt. Cunoda riválisa elmondása szerint is remekül őrizte helyezését, négy körrel a vége előtt azonban a dán maga mögé utasította.

A japán ezt roppant csalódottan vette tudomásul, hiszen zsinórban harmadszor (a 2022-es szezonzárón és az idei első két versenyen) zárt tizenegyedikként, ráadásul érzése szerint Szaúd-Arábiában tényleg mindent beleadott. „Minden körben száz százalékos teljesítményt nyújtottam, mégsem tudtam megtartani (a tizedik helyet)” – jegyezte meg frusztráltan.

Nico Hülkenberg és Cunoda Juki csatája (Fotó: XPB)

Kiemelte, a végsebesség hiánya a hosszú egyenesekben, valamint a leszorítóerő hiánya néhány tempós kanyarban megpecsételte a sorsát, annak ellenére, hogy az első szektorban próbált olyan különbséget kiharcolni, ami elégséges a kör hátralévő részére.

Mindhiába. „Azt hiszem, ez az egész csapat számára frusztráló volt. De legalább mindent beleadtam, és legalább sikerült a lehető legtöbbet kihozni az autóból és harcolhattam a pontokért. Így legalább okoztam egy kis izgalmat a csapatnak. Ez mindenképpen pozitív. Remélem, fejlődünk az év során és minél hamarabb pontot szerezhetünk” – magyarázta.

Bár csalódott volt, Cunoda azért megjegyezte, összességében elégedett volt az Alpha Tauri tempójával, sőt, a halvány szezonkezdés után még meg is lepődött azon, milyen jó tempót diktált a versenyen.

„Egyértelmű, hogy nem számítottunk ilyen tempóra. Ennél sokkal rosszabbat vártam. Szóval jó munkát végeztek a mérnökök és a szerelők is. Csak néhány tized kell még, körönként. Ha továbbra is így küzdök, akkor egy ponton jön egy nagyobb esély, egy jobb, mint a mostani. Ha ez megtörténik, csak élnem kell a lehetőséggel. Addig is várok, és a mostani esélyhez hasonlóan a lehető legtöbbet hozom ki az autóból” – zárta gondolatát.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)
Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak