Musorujsag
Élő Eredmények

Sainz a domináns Red Bullról: Ha ennyire jó munkát végeztek, megérdemlik

Sainz a domináns Red Bullról: Ha ennyire jó munkát végeztek, megérdemlik

ESPN, Motorsport-Total
Nem a Red Bullt kell hibáztatni Carlos Sainz szerint amiatt, hogy eddig teljesen egyoldalú volt a küzdelem.

Fennállása legszebb időszakát éli a Red Bull csapata. Sosem nyitottak még évet egymást követő két kettős győzelemmel, mi több, efféle dupla duplát is csak 2009-ben láttunk tőlük eddig. A tavalyi második félévben mutatott dominanciájuk egyelőre folytatódott, de talán még nyomasztóbbá is vált. Szaúd-Arábiában még Max Verstappen 15. rajthelye sem akadályozhatta meg őket az újabb kettős sikerben. A verseny hajrájában ráadásul egymást üldözte a két versenyzőjük, és közben megmutatkozott, hogy autójuk körönként akár 1 másodperccel is gyorsabb a közvetlen üldözőkénél.

A dzsiddai verseny után Lewis Hamilton odáig ment, hogy kijelentette, nemcsak a Red Bull fennállásának legdominánsabb autója az RB19-es, ő egész pályafutása során nem látott olyan autót, amely ennyivel a többiek felett állt.

Carlos Sainz ezzel szemben nem tartja egyedinek a Red Bull mostani helyzetét, sőt, rámutatott, ha egyhangúvá is válik az idei szezon, azért nem szabad a Red Bullt korholni.

„Sosem voltam híve annak, hogy aggódjunk egy csapat dominanciája miatt, mivel ha ennyire jó munkát végeztek, akkor megérdemlik.”

„Sajnos ez a sport inkább függ az autóktól, mint a versenyzőktől, tudjuk, hogy ez meghatározóbb. Noha a Red Bullnak nagyon erős a versenyzőpárosa, világos, hogy ha egy autó igazán jó, egy versenyző sem tud sokat tenni azért, hogy versenyben maradjon.”

„De ezt már láttuk a múltban is, semmi új nincs benne. Max felzárkózása a tizenötödik helyről… más ligában vannak” – állapította meg a ferraris.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

A Bahrein után a Red Bullnak idén 23-ból 23 győzelmet jósoló George Russell szintén úgy véli, jár a kalapemelés a Milton Keynes-ieknek. „El kell ismernünk őket a munkájukért. Úgy vélem, nagyon érdekes és izgalmas dolgokra bukkantak az autójukon, és nyilvánvalóan nagyon jól is működnek” –mondta még a vasárnapi verseny előtt.

Russell egyébként továbbra is reálisnak látja, hogy a Red Bull veretlenül zárja az idei szezont. „Természetesen lehetnek versenyek, amiken problémákba ütköznek a megbízhatóság szempontjából, vagy baleset éri őket. De jelenleg egy teljesen külön ligában játszanak. És úgy vélem, hogy a paddock azon a véleményen van, hogy valószínűleg még csak nem is aknázták ki a maximális potenciáljukat. Valamennyire visszafogják magukat.”

„Szóval igen, nem látom akadályát, hogy az összes hétvégén az övék legyen a leggyorsabb autó” – vezette le Russell, némiképp azért módosítva a bahreini „jóslatán”.

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: Red Bull)

További tartalmak