Musorujsag
Élő Eredmények

Főnöke megvédte De Vriest: Még tanul, és mi sem könnyítettük meg a dolgát

Főnöke megvédte De Vriest: Még tanul, és mi sem könnyítettük meg a dolgát

F1i
Az Alpha Tauri újonca, Nyck de Vries még mindig a tanulási fázisban tart, az F1-gyel való ismerkedését pedig az istálló év eleji problémái is nehezítik – jelentette ki a csapatvezető, Franz Tost.

Tavalyi remek beugrását (az Olasz Nagydíjon azonnal pontot szerzett a Williamsszel) követően komoly várakozások előzték meg Nyck de Vries 2023-as debütálását. Első futamai előtt a hollanddal kapcsolatban felmerült, bár papíron újonc, versenytapasztalatai révén akár a harmadik F1-es szezonját teljesítő csapattársat, Cunoda Jukit is gyorsan legyűrheti.

Ehhez képest az első két versenyhétvégén egy körön és futamtempóban is a japán volt meggyőzőbb, de Vries kapcsán pedig, bár a holland még csak az út elején jár, a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is megjegyezte, a folytatásban magasabb sebességi fokozatba kell kapcsolnia.

A szaúdi futam után De Vries is meglehetősen önkritikusan értékelte teljesítményét. Főnöke, Franz Tost egyelőre sokkal pozitívabb: ő nem akar messzemenő következtetéseket levonni két hétvége alapján, és kiemeli, a holland még a tanulási fázisban van, ráadásul a csapat gyenge évkezdése is megnehezítette a dolgát.

Franz Tost (Fotó: XPB)

Nyck még mindig tanul” – jelentette ki az osztrák szakember. „Nekünk egy jó autót kell biztosítanunk a versenyzőinknek, és ha ez megvan, akkor jól fognak teljesíteni. Mindketten képzett versenyzők, mindketten bizonyították már, hogy tudnak futamokat, bajnokságot nyerni.”

„A csapaton múlik, hogy versenyképes autót adjon nekik. Jól ismeri a csapatot és a mérnököket, és mint az előbb már említettem, rajtunk áll, hogy versenyképes autót adjunk neki” – emelte ki, majd a holland versenyző védelmében megjegyezte azt is, hogy meglehetősen rövid idő alatt jól beilleszkedett az Alpha Taurinál.

„Fel fog zárkózni. Ha jó autója lesz, akkor ott lesz a sűrűjében. Amikor újonc vagy, akkor még sokkal nehezebb a dolgot, ha problémák vannak az autóval. Egy versenyképes autóval könnyebb jobban teljesíteni. Én biztosra veszem, hogy Nyck teljesítménye javulni fog és jó versenyeket fog teljesíteni a csapat számára” – zárta gondolatát a rutinos sportvezető.

Nyck de Vries (Fotó: XPB)
Borítókép: Nyck de Vries (Fotó: XPB)

További tartalmak