Musorujsag
Élő Eredmények

Megnyílt a Forma–1 első hivatalos kiállítása (képgalériával)

Megnyílt a Forma–1 első hivatalos kiállítása (képgalériával)

F1
Spanyolországban, Madridban hivatalosan megnyitották a Forma–1 első központi kiállítását.

Tavaly jelentette be a Forma–1, hogy a jövőben egy utazó kiállítással szeretné közelebb vinni a sportágat a nagyközönséghez, később pedig kiderült, hogy elsőként Madrid lesz az otthona a bajnokság által jegyzett hivatalos kiállításnak.

A spanyol városban az IFEMA Madrid rendezvény- és kongresszusi központban rendezték be az F1 1950 óta íródó történetét interaktív módon, tematikusan bemutató tárlatot, melynek a hivatalos megnyitójára csütörtökön került sor, az F1 elnöke, Stefano Domenicali jelenlétében.

A maga nemében példátlan kiállításon többek között a Romain Grosjean 2020-as bahreini balesetében kiégett Haas roncsai is látható lesz, csakúgy, mint versenyzők sisakjai, overalljai, különböző versenyzéssel kapcsolatos tárgyak, motorok, autók, kiegészítve ritkának számító vagy még sosem látott felvételekkel, fotókkal, videókkal.

A bemutatót hat tematikus teremre osztották, díjnyertes művészek, filmkészítők segédkeztek a megvalósításban. Az első terem az F1 múltját eleveníti fel, sosem látott fotókkal, aztán az F1-es gyárak világát, a tervezés, gyártás és tesztelés folyamatát is megismerhetik a látogatók, majd a különböző technológiákkal is ismerkedhetnek, így például a gumik „életével”. Külön szekciót kaptak a nagy versenyzői párharcok és a sorozat ikonikus versenyzői, egy másik részleg a forradalmi és korszakalkotó újításoké, a „Boxfal” című rész pedig az F1-es versenyek világába és a múlt nagy pillanataiba enged betekintést.

A múzeum boltjában eközben ilyen csodákra bukkanni…:

Az F1 kiemelte, évek munkája áll a mostani kiállítás mögött, amit a nagyközönség péntektől (március 24.) látogathat. A belépők ára 19.99 euró.

„Boldog vagyok, hogy itt lehetek Madridban, ennek a látványos kiállításnak a megnyitóján. Különösen izgatottá tesz, hogy elsőként a szenvedélyes spanyol szurkolóink láthatják ezt a lélegzetelállító show-t. Hálás vagyok mindenkinek, aki segített megragadni ennek a sportnak a szívét és lelkét a mostani kiállítással. Ez a Forma–1 történetét ünnepli, innovatív és lelkesítő módokon. Tudom, hogy a szurkolóink a világ minden tájáról szeretni fogják” – mondta Stefano Domenicali.

Fotó: F1 Exhibition

A kiállítás kurátora, Timothy Harvey hozzátette: „Örülök, hogy végre eljött a nap. A kiállítás koncepciójáról először 2017-ben beszéltünk, szóval hosszú, de hihetetlen út volt. Az általam szeretett sport múltjának bemutatása életem legnagyobb megtiszteltetését jelenti. Hatalmas vállalkozás felépíteni ilyesmit, és szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki annyira keményen dolgozott, és időt áldozott erre a hihetetlen show-ra. Remélem, az emberek annyira élvezni fogják, amennyire mi élveztük a megalkotását.”

Képgaléria:

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Fotó: F1 Exhibition
    [image] => //m4sport.hu/wp-content/uploads/sites/10/2023/03/00011.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Fotó: F1 Exhibition

További tartalmak