Musorujsag
Élő Eredmények

Red Bull: Hová tennénk Hamiltont?

Red Bull: Hová tennénk Hamiltont?

Sky Sports
Christian Horner el sem tudja képzelni, hol adhatnának helyet Lewis Hamiltonnak a Red Bullnál. Még nem írná le a nyolcszoros bajnokot és a Mercedest.

Az autó nem tetszik neki, az eredmények nem jönnek, a szerződése pedig a szezon végén lejár, így óhatatlanul folyik a találgatás Lewis Hamilton jövőjéről. Habár ő és Toto Wolff csapatfőnök is folyamatosan hangoztatja, hogy el sem tudják képzelni a folytatást egymás nélkül, ez sem gátja annak, hogy különféle elméletek szülessenek a hétszeres világbajnokról.

Ezekben élen jár a brit Sky Sports, amely a bahreini és szaúd-arábiai versenyhétvégék között hosszan boncolgatta a témát szakértőivel. Miközben Hamilton Mercedestől való távozása talán a csapat jelenlegi formája miatt még indokoltnak is tűnhetne, erősen kétséges, lenne-e számára egyáltalán alternatíva.

A nyolcadik bajnoki címre jelen állás szerint a Red Bull kínálhatná neki a legjobb esélyt, ám Christian Horner a Sky Newsnak nyilatkozva egyértelművé tette, szóba sem jöhet náluk a brit szerződtetése.

„Amit Lewis a Forma–1-ben elért, az páratlan. De mi elégedettek vagyunk a jelenlegi versenyzőinkkel. Elkötelezték magukat, és nemcsak az idei, a jövő szezonra is, szóval nem tudom, hol tudnánk elhelyezni Lewist. De biztosra veszem, hogy rendezik a soraikat, és semmiképpen sem írjuk még le őt”

– mondta Horner a Hamilton-kérdésre.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Meglepetést nem okozott ezzel. Horner ráadásul korainak tartja kijelenteni, hogy a Mercedes nem megfelelő csapat Hamitlon céljainak eléréséhez, hiszen a csillagosok szerinte még fordíthatnak a jelenlegi helyzetükön. „Halljuk, hogy nagy fejlesztések érkeznek a Mercedesnél, és biztosra veszem, hogy a Ferrarinál sem boldogok a mostani helyzetükkel. Szóval arra számítunk, hogy gyorsan összezár a mezőny.”

Toto Wolff Szaúd-Arábiában azt mondta, ha a Mercedes vesszőfutása még elhúzódna egy-két évig, megértené, ha Hamilton váltani akarna, nem is haragudna rá. A korábbi F1-es versenyző, Christian Danner kétli, hogy Hamilton az év eleji nehézségek után a távozását fontolgatná. „Érthető, hogy egy rossz autóval nem megy minden jól, és hogy ez kicsit a motivációt is rombolja. Lewis viszont az a fajta versenyző, aki nem válik csak úgy motiválatlanná” –vélekedett.

A volt csapattulajdonos, Eddie Jordan eközben nem a Red Bullt, hanem a Ferrarit tartaná Hamilton megfelelő célállomásának. Az ír érdekesnek találna egy helycserét közte és a szintén elégedetlennek tűnő Charles Leclerc között. „A Forma–1-nek szüksége van Lewis Hamiltonra a Ferrariban, és a Ferrarinak is szüksége van Lewis Hamiltonra. Hamilton egy bajnokságot nyerni képes csapatot keres, de ki állna félre? A Red Bull nem engedné menni Sergio Pérezt Hamiltonért, mert a saját csapataik versenyzőit próbálják a csúcsra juttatni, mint Max Verstappen esetében láttuk. Hamilton egy McLaren-nevelés, de nem tudom elképzelni a visszatérését a csapat helyzete miatt. Az egyetlen csapat, ahol el tudom őt képzelni, a Ferrari. Vagy marad a Mercedesnél.”

„Charles Leclerc egy igazi Mercedes-karakter, és szerinte nagyszerű lenne, ha Leclerc és George Russell egymással harcolna. Egy mennyben köttetett megállapodás lenne. (…) Biztosra veszem, hogy mindenki szeretné, ha Hamilton és Leclerc cserélnének, igazán ínycsiklandó lenne” – fejtegette Jordan, hozzátéve, Hamilton talán maradni akar a Mercedesnél, de szerinte a Ferrarinál kéne kikötnie.

Borítókép: Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak