Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardónak három célja van 2023-ra

Ricciardónak három célja van 2023-ra

Linkedin
A Red Bull harmadik számú versenyzője, Daniel Ricciardo három célt fogalmazott meg a 2023-as évre, melyek mind személyes jellegűek elmondása szerint mind személyiségének fejlődését szolgálják.

Az ausztrál 2023-ban először maradt versenyzői ülés nélkül F1-es debütálása, vagyis a 2011-es szezon óta azt követően, hogy a McLaren idő előtt felbontotta szerződését, a Red Bullhoz pedig harmadik számú pilótaként tért vissza. A folytatással kapcsolatban többször elmondta, 2024-ben mindenképpen vissza akar térni, előtte viszont ki szeretné pihenni az előző éveket.

Most egy Linkedin-cikkben kifejtette, egészen pontosan milyen célokat fogalmazott meg a 2023-as évre. Kiemelte, ezek mind személyesek, és inkább emberi fejlődését szolgálják majd (és nem mellékesen szórakoztatják is), mintsem versenyzői gyarapodását.

„Ez az év nekem tényleg luxusnak tűnik” – írta. „Luxus, mert lehetőségem van olyan dolgokat csinálni, amiket mindig is szerettem volna, de nem volt rá időm. Az első célom az, hogy utazhassak a saját feltételeim szerint. Furcsa ezt mondani, miután az előző tizenöt évben bejártam a világot, de idén többet akarok utazni.”

Daniel Ricciardo (Fotó: Red Bull)

„Tapasztalatokat akarok magamba szívni az adott országokról, le akarok lassulni, helyivé akarok válni. Az F1-es menetrend miatt gyakran előfordul, hogy néhány nap alatt be- és kisétálunk egy országból, anélkül, hogy bármit is látnánk a pályán és a hotelen kívül. Ez biztos, nem nyaralás! Rengeteg energiát merítek az új országokból, a beszélgetésekből, az új dolgokból. Szóval már várom, hogy én irányíthassam az utazást és annak célját” – tette hozzá.

Kiemelte, egy másik fontos célja a családdal és a barátokkal való minőségi időtöltést, azt követően, hogy a feszített F1-es menetrend miatt erre nem mindig volt ideje az előző évtizedben. „A következő cél az, hogy több időt töltsek a nekem fontos emberekkel. A családommal és a barátaimmal. Előtérbe akarom helyezni azt, hogy többet legyek velük személyesen. Erre sokáig nem volt lehetőségem. Mindig támogattak engem, de nem volt időm arra, hogy ezt a támogatást visszaadjam nekik. Ez az, amit most már nagyon várok.”

Végül megemlítette, szeretné fejleszteni „képességeit a kétkerekűek” terén. „Lehet azt hiszik, itt most viccelek, de tényleg jobb akarok lenni a 110-esemen. Mindig is szerettem motorozni, de sosem motorozhattam túl sokat, mert nem engedhettem meg, hogy időt szakítsak rá. Szeretek új készségeket elsajátítani, a kiválóságra való törekvés pedig átragad erre a hobbira is. Ez a legjobb szórakozás, amit két keréken művelhetünk. Motorozni a barátokkal és kinn lenni a természetben. Már attól izgatott leszek, ha csak erre gondolok” – fogalmazott.

Ami az F1-es megjelenéseket illeti, a Red Bull és Ricciardo korábbi közlése szerint munkája elsősorban kereskedelmi jellegű lesz, néhány versenyhétvégén azonban meg fog jelenni a helyszínen és ezeken a futamokon a tartalékosi szerepkört is ő tölti be – vagyis, ha szükség lesz rá, ő helyettesítheti valamelyik Red Bull-versenyzőt. Először hazai versenyén, Ausztráliában bukkan majd fel a paddockban, ahogyan azt korábban, és nemrég közösségi oldalán is bejelentette.

Max Verstappen, Sergio Pérez és Daniel Ricciardo (Fotó: Red Bull)

 

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: Red Bull)

További tartalmak