Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: Megorrolt a Verstappen-tábor a „valóságtól elrugaszkodott” Rosbergre

Sajtó: Megorrolt a Verstappen-tábor a „valóságtól elrugaszkodott” Rosbergre

Sport1, F1-Insider
Miközben sajtóhírek szerint a Red Bull-tábor megorrolt a Max Verstappen hozzáállását kritizáló Nico Rosbergre, tanácsadójuk elárulta, a címvédő közel sem volt százszázalékos Szaúd-Arábiában.

Érezhetően nem esett jól Max Verstappennek a múlt hétvégén Szaúd-Arábiában, hogy lemaradt az idei második győzelméről. A holland a számára második helyet hozó verseny után jelezte a Red Bull felé, hogy nem tartja elfogadhatónak a megbízhatóságuk jelenlegi szintjét, és azt is egyértelművé tette, hogy szerinte csak ez volt az oka annak, hogy vasárnap a csapattársa nyert, és nem ő.

„A csapatnál most mindenki boldog, de én nem vagyok az, mert nem azért vagyok itt, hogy második legyek. Főleg nem úgy, hogy olyan keményen dolgozom a gyárban, hogy a legjobb állapotban jöjjek ide, és minden tökéletes legyen” – mondta a kétszeres világbajnok.

E szavai és hangulata kapcsán jegyezte meg Nico Rosberg, a német és a brit Sky csatorna szakértője, hogy szerinte nem ez a megfelelő hozzáállás Verstappentől, és inkább hálásnak kéne lennie, hogy ennyire jó autót kapott idén a Red Bulltól.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

A német Sport1 szerint Rosbergre a kritikája miatt kissé megorrolt a Verstappen-tábor. Különösképpen annak kapcsán, hogy Rosberg kritizálta a hollandot, amiért faképnél hagyta a Red Bullt a szombati időmérő edzés után.

Helmut Marko rámutatott, hogy a nagydíjhétvégére késve érkező Verstappennek a hétvége előtt problémái voltak az egészségével, a hétvégén pedig még nem volt csúcsformában.

„Max nem volt százszázalékosan fitt. Most mindent megtesz annak érdekében, hogy a legjobbat hozza ki magából. Ausztráliában ezért újra egy más Verstappent fogunk látni”

– mondta Marko a Sport1.de-nek.

Verstappennek vírusos gyomorproblémái voltak a szaúdi hétvége előtt, és Marko szerint volt annyira komoly a helyzet, hogy egy ideig ők sem tudták, egyáltalán rajthoz tud-e állni Dzsiddában. Liam Lawson tartalékversenyzőt már készenlétbe is helyezték. A szakember szerint Verstappen megszenvedte a versenyt. „A végére úgy nyolcvanszázalékos lehetett” – vélekedett.

Mindezek tükrében Verstappen köreiben vannak, akik övön aluli ütésnek érzik, hogy Rosberg az időmérőt követő megbeszélés kihagyását is felrótta a versenyzőnek. „Ez is megmutatja, hogy Rosberg mennyire elrugaszkodott a valóságtól. Még szerencse, hogy a Sky-nak van egy Ralf Schumachere is a csapatban, aki egyből helyretette a dolgokat” – mondta a névtelen forrás.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

Kritikát azonban nem csak emiatt kapott a holland és csapata. Volt, aki a Sergio Pérez ünneplését komor tekintettel nem néző Jos Verstappent is bírálta, mondván, lehetett volna benne annyi sportszerűség, hogy nemcsak elnéz mellette, hanem gratulál is a futamgyőztesnek a leintés után. Az élő közvetítésben valóban csak annyi látszott, hogy Jos rá sem pillant a mellette a csapattársakat ölelgető mexikóira. A világhálóra ugyanakkor felkerültek más felvételek is, amik bizonyították, hogy ő is vállon veregette Pérezt, majd a végén pacsival gratulált neki, csakúgy, mint Max menedzsere, Raymond Vermeulen.

Semmi sem tűnik tehát csak feketének vagy fehérnek, és a Red Bull a jelek szerint jobban örülne, ha ezt az ítélkezők is szem előtt tartanák.

Ami Verstappen egészségét illeti, a Sport1 úgy tudja, Verstappen változtatott az eredeti tervén, és Szaúd-Arábiából nem egyből Ausztrália felé vette az irányt, hogy akklimatizálódjon, hanem hazatért Monacóba, hogy az orvosokkal kivizsgáltassa és minél jobb formába hozza magát.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak