Musorujsag
Élő Eredmények

Villeneuve célba vette a nagy mesterhármast

Villeneuve célba vette a nagy mesterhármast

Journal de Montreal
Az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve célba vette a motorsportok nagy mesterhármasát, igaz, egy kis saját maga által elvégzett módosítással, amire azért volt szükség, mert királykategóriás pályafutása során Monacóban nem tudott győzedelmeskedni.

Villeneuve 2006-ban intett búcsút a Forma–1-nek, a versenyzéssel viszont azóta sem hagyott fel, sőt, az elmúlt években rengeteg kategóriában tette próbára tudását. Idén ismét a legmagasabb szinten teljesíthet, mégpedig egy világbajnoki mezőnyben: a WEC királykategóriájában kapott lehetőséget a hosszú évtizedek óta ismét versenybe szálló Vanwalltól.

A kanadai a brit alakulattal való együttműködés értelmében a Le Mans-i 24 óráson is részt vehet, és bár nem tartozik a fő favoritok közé (az első sebringi futamon csak nyolcadik volt a kategóriában, több mint húsz körrel a győztes mögött célba érve), ráhajt a nagy mesterhármasra.

Fotó: XPB

Ebbe a szaksajtó általában a Le Mans-i, az indianapolisi és a monacói győzelmet sorolja, olyan versenyző pedig, aki mindhárom legendás futamot meg tudta nyerni, máig csak egy van: Graham Hill. Őt szeretnék hosszú évek, évtizedek óta utolérni. Legutóbb például Fernando Alonso, aki az Indy500 megnyerésével ért volna fel a brit klasszishoz.

Most Villeneuve is erről a lehetőségről beszélt, igaz, némileg saját magára szabva a mesterhármas fogalmát, ő ugyanis F1-es pályafutása során sosem nyert Monacóban, ezt a győzelmet viszont világbajnoki címével „pótolja”.

„Nem én mondom ezt, hanem maga Hill, aki annak idején a bajnoki címére utalt, és nem a Monacói Nagydíjra. Ő találta ki a mesterhármast, a valódi mesterhármast a motorsportban” – kezdte a Journal de Montrealnak adott nyilatkozatát egy erős érvvel. „Én akarok lenni a második versenyző a történelemben, aki teljesíti ezt a bravúrt.”

„Nagyszerű teljesítmény lenne, de, megkockáztatom, hogy most önismétlő leszek: idén ez nagyon bonyolult feladat. Kis csapat vagyunk, akinek nagy nevekkel kell szembenéznie. Olyanokkal, akiket komoly gyártók támogatnak, mint például a Toyota, a Peugeot, a Ferrari és a Porsche. De türelmes vagyok, és még van pár jó évem” – emelte ki.

Jacques Villeneuve (Fotó: XPB)
Borítókép: Jacques Villeneuve (Fotó: XPB)

További tartalmak