Musorujsag
Élő Eredmények

Így váltanak „zombiüzemmódba” az F1-esek az Ausztrál Nagydíj miatt

Így váltanak „zombiüzemmódba” az F1-esek az Ausztrál Nagydíj miatt

Carlos Sainz/Instagram
Érdekes bepillantást engedett Carlos Sainz az F1-es mezőny időzónákkal való birkózásába, amire az Ausztrál Nagydíjra való hosszú utazásuk kényszeríti őket.

Ezen a hétvégén kilép a fénybe a Forma–1 mezőnye. Két villanyfényes közel-keleti verseny után a 2023-as szezon harmadik állomását a távoli Ausztrália jelenti, ahol először láthatjuk majd napfényben versenyezni az idei mezőnyt.

Több résztvevő számára a hosszú utazás és a verseny különállósága miatt is amolyan púp a háton ez a forduló, és ennek kapcsán már tavaly is hallhattunk kritikus hangokat. Amíg évnyitó helyszín volt Ausztrália, a résztvevőknek volt módjuk akklimatizálódni, korán az országba utazni. Az utóbbi években erre nincs mód, és mint azt Carlos Sainz a közösségi oldalán amolyan az Instagram-sztoris tudósításaiban felfedte, ez sajátos nehézségek elé állítja a versenyzőket.

„Ébren kell maradnom az első repülőút alatt, így elmondom, hogyan működik egy jó jet lag-terv, amikor Ausztráliába utazol” – írta a spanyol.

„Az első repülőút hét óra Dubajba. Kemény. Melbourne-ben reggel nyolc óra van, szóval fontos, hogy ne aludj! Sok koffein engedélyezett, de ennél is fontosabb, hogy komoly fénynek tedd ki magad. Hagyd bekapcsolva az olvasólámpát, nézz filmet, szórakoztasd magad. Gyors látogatások a bárban, hogy beszélgess pár kollégával, akik szintén dolgoznak. Európában 22:30 van, szóval nem lesz könnyű.”

Az első úttal azonban még nincs vége nehézségeknek. Sainz később folytatta történetét.

„Egy kétórás útmegszakítás Dubajban, valószínűleg zombiállapotban, miután egész éjjel fent maradsz. De fontos próbálkoznod, sosem alhatsz, csak arra figyelj, hogy világos helyeken maradj, nap vagy mesterséges fény alatt. Jöhet az utolsó koffein adag, ami segít. Európában reggel hét lesz, Melbourne-ben délután.”

Sainz többek között filmnézéssel töltötte az idejét, aztán egy napfelkeltés fotót is megosztott, azt írva hozzá: „Túlélés”. Akkor reggel 5:31-et mutatott az órája.

„A Dubaj-Melbourne út tizenkét órás. Sikerült két óráig fent maradnom, aztán aludnom tíz órát, mivel tönkrementem. Reggel hétkor landoltam Melbourne-ben, és igyekszem egész nap fent maradni, fényben lenni, talán golfozni fogok, ha jó az idő hozzá, vagy padelezek, esetleg futok a folyónál.”

„A múltbeli tapasztalatom azt mondatja velem, hogy este hétkor már halott leszek, és aludni akarok menni. De minden tőlem telhetőt elkövetek” – írta a Ferrari versenyzője.

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak