Musorujsag
Élő Eredmények

Átnevezheti B-csapatát az elégedetlen Red Bull

Átnevezheti B-csapatát az elégedetlen Red Bull

Racing News 365
Nem titok: elégedetlen az Alpha Tauri pályán és azon kívül nyújtott teljesítményével a Red Bull. A B-csapat többe kerül a cégnek, mint az A, és felmerült a névváltoztatás lehetősége is.

Február végén reppent fel a hír, hogy a Red Bull annyira elégedetlen B-csapata aktuális helyzetével, hogy akár el is adhatja a gárdát. Ezt hamar cáfolták, ám az is hamar világossá vált, hogy az Alpha Tauri körül tényleg nincs minden rendben. Helmut Marko tanácsadó több interjúban is beszélt arról, hogy a megújult Red Bull-elnökség nem elégedett a faenzai istállóval, mert a pályán nyújtott teljesítménye (9. hely a múlt évi konstruktőri bajnokságban) nincs összhangban az A-csapat sikereivel. Ennek anyagi következményei is vannak, hiszen kevesebb bónuszt kapnak az F1-től. Marko szerint emellett marketingfronton, a szponzorok terén sem túl sikeres a testvércsapatuk.

Az osztrák szakember a Racing News 365-nek nyilatkozva megerősítette, ha eladni nem is tervezik, de változtatásokon gondolkodnak az Alpha Taurinál. „Nem, az Alpha Tauri nem eladó. Ennek ellenére házon belül fontolóra vettünk bizonyos dolgokat.”

„Elfogadhatatlan, hogy az Alpha Tauri többe kerül, mint a Red Bull. Mit tehetünk? Átszervezéseket? Maradjunk Olaszországban? Költöztessük a csapatot részben Angliába, vagy akár teljes egészében? Adjuk el az egészet? Ezeken tanakodtunk, amikor az új menedzsment érkezett, és ilyenkor minden lehetőségen végigmész. De szükségünk van második csapatra, ez ilyen egyszerű.”

„Főleg most, a Red Bull Powertrains motorjaival, amiken dolgoznunk kell. Nagyon jó embereink vannak itt, a legjobbak. De a gyakorlatban is meg kell mutatnunk, hogy mindent kézben tartunk” – magyarázta Marko.

Franz Tost és Helmut Marko (Fotó: XPB)

Amikor felröppent az eladás híre, szóba került az is, hogy a korábban Toro Rosso néven futó gárda Alpha Taurivá átnevezése sem hozta meg a várt sikert, sőt, a Red Bull névadó divatmárkájának nem fut valami jól a szekér. Marko nem zárta ki annak lehetőségét, hogy újra átnevezzék a B-csapatukat. Mondta ezt annak kapcsán, hogy 2026 több szempontból új korszak kezdete lesz a Red Bull számára, hiszen saját motorral, a Ford hivatalos partnereként fogják folytatni.

„Ezt még át fogjuk gondolni” – mondta az Alpha Tauri nevéről. „Logikus is. Csak pár országban ad el az Alpha Tauri azon helyek közül, ahol versenyzünk. Mindössze három-négy országról van szó. A feladat egyszerű: több pénzt kell hozni, és javulniuk kell az eredményeknek” – jelentette ki Marko, hozzátéve, az sem kizárt lehetőség, hogy az Alpha Taurinak is legyen egy névadó külső szponzora, ahogy az Oracle a Red Bullnak.

Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak